vállalati hitelek

bank, bankmonitor, céges hitel, hiteltanácsadó, piac, vállalati hitelek, verseny

Egy hiteltanácsadó nem csak beviszi a papírokat a fiókba

piacesprofit.hu

A professzionális vállalati hiteltanácsadás nem abból áll, hogy a tanácsadónk beviszi a tulajdonos helyett a céges papírokat a bankfiókba. Egy igazi vállalati hiteltanácsadó otthon van a pénzügyekben, érti a tulajdonosi érdekeket, ismeri a bankpiacot. Összességében, egy profi vállalati hiteltanácsadó munkájának többszörösen megtérülőnek kell lennie. A Bankmonitor.hu bemutatja milyen szolgáltatást kell nyújtania egy céges hiteltanácsadóknak.

Tovább olvasom »
deloitte, hitelezés, nem teljesítő hitelek, vállalati hitelek, vállalati hitelezés

Jelentősen csökkent a régióban a nem teljesítő hitelek állománya

PP/MTI

A kelet-közép-európai térségben a nem teljesítő banki hitelek (angolul non-performing loans, NPL) állománya a vonzó makrogazdasági környezet hatására 2015-ben 49 milliárd euróra csökkent – mondta Bíró Balázs, a Deloitte portfóliókezelési-tanácsadási szolgáltatások közép-kelet-európai vezető partnere a cég csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »
vállalati bankszámla, vállalati hitelek

Telepakolták a malacperselyt a magyar cégek

PP/MTI

Sokkal több pénze van a magyar cégeknek: a vállalati betétállomány csaknem 400 milliárd forinttal emelkedett egy hónap alatt. Ezzel szemben a hitelállomány alig nőtt. A betétek növekedése részben az uniós pénzek megérkezésével is magyarázható.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelek

Hatvan milliárdot újraoszt az MNB az nhp-ban

PP/MTI

A növekedési hitelprogram kivezető szakaszában a devizapillér fel nem használt keretösszegéből az MNB 60 milliárd forintot újraoszt a hitelintézetek közt, amelyek ezt a többletkeretet forint és devizahitelek nyújtására egyaránt felhasználhatják.

Tovább olvasom »
cosme, kkv hitelek, uniós források, uniós hitelgarancia, uniós pénzek, vállalati hitelek

Brüsszel is ad garanciát a hitelekhez

piacesprofit.hu

Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.

Tovább olvasom »
jogszabályváltozás, új Ptk., vállalati hitelek

Egyszerűbb lehet átruházni a bebukott vállalati hiteleket

PP/MTI

A polgári törvénykönyvet (Ptk.) úgy kell módosítani, hogy a nem teljesített vállalati hitelek átruházása egyszerűbbé váljon, ennek eszköze az, hogy a hitelen lévő zálogjog ne szűnjön meg az átruházással, a megtámadási határidő pedig ne kezdődjön újra a hitel eladásával – mondta Bodzási Balázs, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelek

Tények és tévhitek a Növekedési Hitelprogramról

piacesprofit.hu

A válság kitörése óta az NHP jelenti az első reális lehetőséget a kisvállalkozásoknak arra, hogy kitörhessenek a szűkös anyagi lehetőségeikből. Azonban még mindig, két évvel az indulás után sok kérdés és tévhit kering a programmal kapcsolatban. Szakértőnk írása segítségével megválaszolunk néhányat!

Tovább olvasom »