vállalati hitel

hitelbírálat, hitelfelvétel, kkv finanszírozás, kkv hitelezés, pénzszerzés, vállalati hitel

Egyszerűbb lett hitelt kérni

piacesprofit.hu

Bár a teljes körű online ügyintézést egyelőre nem lehet bevezetni, előnyére változott a hiteligénylés az utóbbi egy évben. Kevesebb dokumentumot kell bemutatni és a bankok is enyhítettek a feltételeken – írja a Vállalkozók Fóruma.

Tovább olvasom »
0 százalékos hitel, pénzszerzés, vállalati hitel, vállalkozói hitel

Ki és mire kaphat 0%-os hitelt?

piacesprofit.hu

Az NHP után újabb sláger hiteltermék jelent meg a banki piacon, a 0%-os vállalkozói hitel, – ezúttal az EU támogatásával. A felhasználhatóság köre széles – új és használt eszközbeszerzéstől kezdve a nem kereskedelmi célú ingatlan beruházáson át, egészen a részleges készletfinanszírozásig. A feltételek igen kedvezőek: a futamidő akár 15 év is lehet, az elvárt önerő minimális. A hitel az Magyar Fejlesztési Bank szerződött banki partnerei által üzemeltetett MFB Pontokon érhető el.

Tovább olvasom »
bankadó, kkv hitelezés, mnb, nhp, növekedési hitelprogram, vállalati hitel, vállalati hitelezés

Most már a bankoknak kéne hiteleznie az MNB szerint

PP/MTI

A bankadó csökkentésével már a bankokon a sor, hogy növeljék a hitelezésüket, támogassák a vállalati beruházásokat – mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában, ahol a további monetáris lazításról is szót ejtett.

Tovább olvasom »
eurózóna, vállalati hitel, vállalati hitelezés

Könnyebb lesz hitelhez jutni

piacesprofit.hu

Könnyebben juthatnak hitelhez a vállalatok idén az eurózónában, 1,6 százalékkal nőhet ugyanis a bankok üzleti hitelkihelyezése a valutaunióban 2014-ben. A tavalyi csúcs után csökken a nem-teljesítő hitelek aránya is ebben az évben – mutat rá az EY legfrissebb iparági gyorsjelentése.

Tovább olvasom »
Baranyai László, mfb, vállalati hitel

Növekedésre készül az idén az MFB

piacesprofit.hu

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tervei szerint az idén várhatóan 100 milliárd forinttal nő a bank nettó hitelállománya – mondta Baranyay László elnök-vezérigazgató az MFB sajtótájékoztatóján. Bár az elmúlt évet az MFB 17,4 milliárd forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta, a fejlesztési bank tőkehelyzete stabil, likviditási tartalékai megfelelőek, a bank minden lehetséges eszközével arra törekszik, hogy saját hitelprogramjaival segítse a gazdasági növekedés beindulását.

Tovább olvasom »
hitel, MNB Növekedési Hitel Program, vállalati hitel

A magyar cégek fele újratárgyalná a hitelét

piacesprofit.hu

A nemzetközi átlagot jóval meghaladó mértékben tárgyalnák újra hitelszerződéseiket a hazai vállalatok. Közel felük szeretne hosszabb futamidőt és csökkentett kamatszintet elérni – mutatják az EY Nemzetközi Tőkebizalmi Barométerének magyar adatai. Most különösen napirenden van a kérdés, hiszen az MNB által felajánlott 2,5 százalékos hitelcsomag nagyon kedvezményes feltételek mellett lehetőséget is nyújt erre a kis- és középvállalkozások számára.

Tovább olvasom »