V4

Berlin, hiventures, startup campus, V4

Berlini megálló a nemzetközi startup-túrán

piacesprofit.hu

Isztambult követően a német fővárosban kaptak lehetőséget a V4-es országok startup vállalkozásai. A Startup Campus V4 Global Tour program fő célja a V4-es régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. A globális programsorozat következő állomása Boston és New York lesz.

Tovább olvasom »
Enterprise Hungary, startup, startup campus, V4, world tour

A török közösséggel ismerkedtek magyar startupok

piacesprofit.hu

Isztambulban startolt el a napokban a Startup Campus V4 Global Tour. A világméretű konferencián öt magyar és két lengyel innovatív vállalkozás mutatkozott be, olyan partnerek előtt, mint a Türk Telekom, és a Celebi. A program fő célja a V4-es régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése.

Tovább olvasom »
családi műsor, csík zenekar, kavalkád, programok, V4, visegrádi napok

Családi karnevál születésnapi kavalkáddal

piacesprofit.hu

A  2017-2018. évi magyar elnökség alatt az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) olyan kulturális programsorozatot indított el, amellyel erősíti a V4 országok közötti kapcsolatokat, és ismerteti a nagyközönséggel azokat az értékeket, amiket Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia közösen hoz létre.

Tovább olvasom »
bérek, fizetések, fizetésemelés, minimálbár, szlovákia, V4, visegrádi négyek

Fizetések terén Magyarország az utolsó

piacesprofit.hu

A vállalati versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkavállaló elérése, megtartása és a foglalkoztatás összköltségének alakulása. Már az előbbi feladat is kihívás elé állítja a társaságokat szinte szektorra, végzettségre, képzettségre való tekintet nélkül. A munkaerőpiaci versenyképesség költségoldalát jól jellemzi a minimálbér és az átlagbér összegének alakulása, és a bérekre rakódó közterhek mértéke. A visegrádi országokkal összevetve a hazai vállalatok a foglalkoztatásra rakodó adó- és járulékterhek terén még mindig hátrányos helyzetben vannak, további csökkentésre lenne szükség – emeli ki az RSM elemzése.

Tovább olvasom »
gazdasági előrejelzés, gdp, kelet-közép-európa, románia, V4

Jó éve lehet Közép-Európának

piacesprofit.hu

Jelentős, több nyugat-európai országot meghaladó GDP-bővülést vár az idén a visegrádi országoktól és Romániától a Coface. A hitelbiztosító előrejelzése szerint Magyarországon például 3,1 százalékos lehet a bővülés. Az elemzés szerint a kelet-európai országokban az elmúlt évek kedvező gazdasági folyamatainak köszönhetően elfogadható szintre kerültek a fizetési kockázatok.

Tovább olvasom »
agrárkamara, agrártámogatás, kap, közös agrárpolitika, V4

Az agrártámogatást bírjuk, ha Brüsszel osztja el

PP/MTI

Elutasítják a visegrádi négyek (Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország) agrárkamarái a közös uniós agrárpolitika (kap) úgynevezett renacionalizálását, azt, hogy az uniós agrártámogatások rendszerében a nemzeti agrártámogatások szerepe erősödjön – derült ki abból a közös állásfoglalásból, amelyet a V4-ek szakmai szervezeteinek képviselői pénteken írtak alá Pozsonyban, az ott zajlott kétnapos egyeztetés záróaktusaként.

Tovább olvasom »
eu, európai unió, többsebességes EU, V4

Orbán is ragaszkodik az egységes Európához

PP/MTI

Az Európai Unió egységének megőrzését kulcsfontosságúnak nevezik a visegrádi országcsoport (V4) kormányfői abban a közös nyilatkozatban, amelyet csütörtökön Varsóban fogadtak el. Hírek szerint hétfőn tárgyalnak a kétsebességes Európáról a németetek, olaszok, spanyolok és franciák.

Tovább olvasom »