üzleti stratégia

kiberbiztonság, növekedés, siker, üzleti stratégia

Megéri a kiberbiztonságba fektetni

piacesprofit.hu

Azok a vállalatok, amelyek a kiberbiztonságot beépítik üzleti stratégiájukba, jobban teljesítenek a versenytársaiknál. A globális felmérés válaszadóinak legfelső 25 százaléka nemcsak a kiberbiztonságban jár élen, hanem ezáltal értékteremtésben és üzletileg is eredményesebbek.

Tovább olvasom »
értékesítés, stratégia, üzleti stratégia

A résben van a kkv-k nagy lehetősége

piacesprofit.hu

Ha egy cégben nincs értékesítési stratégia, akkor a bevétel csak véletlenszerűen csordogálhat be. Ennél már csak egy rosszabb eset létezik, ha van stratégiánk, de rossz. Szakértőnk segítségével bemutatjuk, hogy milyen sales stratégiák léteznek és mi az, amelyet érdmes követnie a kis- és középvállalkozásoknak.

Tovább olvasom »
akció, akciózás, árazás, árleszállítás, marketing, marketing tippek, üzleti stratégia

Ne a legolcsóbbak legyünk, hanem a legdrágábbak

kfarkas

A legolcsóbbnak lenni könnyű a piacon, de az esetek kilencven százalékában ez a stratégia nem működik. Ezért inkább azt kell megcéloznia egy cégnek, hogy a lehető legdrágább legyen, mégis őt válasszák a fogyasztók, ügyfelek – hangzott el a Piac&Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
cél, célkitűzés, folyamatmenedzsment, kkv stratégia, menedzsment, stratégia, tervezés, tudatos tervezés, üzleti stratégia

Gyógyír káoszmegelőzésre

piacesprofit.hu

Még mindig nagyon sok vállalkozás nem készít stratégiai tervet. Álmaik vannak, de terveik hosszabb – 3-5 éves – távra nincsenek, nem hogy konkrét akcióik, a mindennapi feladatok szintjére lebontott elképzeléseikkel. Olyan utat kell építeni, amely az ötleteiktől a megvalósult céljaikig vezeti végig a vállalkozást. Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
etikus üzlet, fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, üzleti stratégia, zöld gazdaság, zöld termék

Kolonc helyett iránytű a fenntarthatóság

Timár Gigi

A felelős üzleti működés lassacskán a helyére kerül: a céges stratégiák középpontjába. A vállalatok kezdik belátni: a túlélés feltétele, hogy reagáljanak a világ problémáira, és a maguk módján részt vegyenek azok megoldásában. Korántsem öncélú jótékonyságról van tehát szó.

Tovább olvasom »
piackutatás, üzleti ötlet, üzleti stratégia

Ezért bukott be Kínában a túrórudi

piacesprofit.hu

Hiába a legjobbnak tűnő üzleti ötlet is, ha valójában nincs senki, aki fizetne érte. Vállon veregetésből senki nem tud megélni. Az induló vállalkozások esetén a bukások egyik fő oka a Piac&Profit szakérője szerint, hogy anélkül terveznek eladni valamit, hogy tudnák, annak van piaca.

Tovább olvasom »
értékesítés, marketing, üzleti stratégia

Koncentráljunk! A kevesebb néha több!

kfarkas

Általános trend, hogy a vállalkozások portfóliójuk diverzifikálására – a minél több lábon állásra törekszenek. De a Piac & Profit által megkérdezett szakértők szerint a magyar kkv-knak nem kellene ezt követni, hanem egy, sikeres termékre, szolgáltatásra kéne koncentrálni. A mindent egy lapra elvnek azonban komoly veszélye is van: egy pillanatnyi figyelmetlenség is a cégünk végét jelentheti.

Tovább olvasom »