üzleti intelligencia

cégvezetési tanácsok, cégvezetési tippek, siker, sikeres cégvezető, sikeres vállalkozás, sport, üzleti intelligencia

A sikeres üzletember olyan, mint az élsportoló

piacesprofit.hu

Az íróasztalnál ülve vagy egy gyümölcsöző tárgyaláson keveseknek jut eszébe, hogy sikeres üzletemberként nem sokban különbözik az élsportolóktól. Pedig ahhoz, hogy valaki komoly sikereket érjen el az üzleti világban, jól teszi, ha a profi sporthoz nyúl inspirációért. Kenyeres András, a férfi vízilabda válogatott coach-a szerint az üzleti világ nem is olyan sokban különbözik a medence világától.

Tovább olvasom »
it a cégben, kkv informatika, üzleti intelligencia

Üzleti intelligencia: létszükséglet?

kfarkas

Egyre élesedik a verseny a piacon az ügyfelek a vásárlók kegyeiért. A kisvállalatoknak ebben a harcban a rugalmasságukra kellene támaszkodniuk, alaposan ismerniük az ügyfeleik igényeit és gyorsan reagálniuk a piaci változásokra. Ebben az egyébként minden cégnél keletkező nagy mennyiségű adattömeg lehetne a segítségükre, ám ezt az adattömeget csak egy megfelelő elemző szoftverrel lehet hatékonyan kezelni. Ezeknek a szoftvereknek, a ún. Business Intelligence rendszereknek fejlődésével eljött az idő, hogy a kis- és közepes vállalatoknak is érdemes megvizsgálniuk bevezetésüket. Most azt is eláruljuk, hogy mit nyerhetnek vele a kkv-k!

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, big data, üzleti intelligencia

Adathegyek maradnak kihasználatlanul

piacesprofit.hu

Jelentősen javíthatják a vezetők döntéshozatali hatékonyságát, ezáltal munkájuk sikerességét az egyre terjedőben lévő business intelligence (BI) megoldások, amelyek a kihasználatlan adattömegből vonnak le értékes következtetéseket. A készletezés, értékesítés, és más területek látszólag értéktelen adatainak elemzésével az üzleti intelligencia feltárhatja a párhuzamosságokat és a pazarlást.

Tovább olvasom »
adatfeldolgozás, adatkezelés, big data, it a cégben, kkv informatika, sap, üzleti intelligencia

A vásárlók miatt fontos a gyors adatfeldolgozás

piacesprofit.hu

Lassabban gyűlnek az adatok a közép-európai vállalatoknál, mint a világátlag- derítette ki az IDC regionális kutatása, amelyet az SAP szoftvercég felkérésére készített a piacelemző. A megkérdezett vállalatok hatvan százalékánál legalább három évig tart az információk duplázódása, mely lassabb, mint a világátlagnak tekintett másfél-két év.

Tovább olvasom »
tárgyalástechnika, üzleti etikett, üzleti intelligencia

Veszíteni csak elegánsan szabad!

piacesprofit.hu

Az üzleti sikerek útját „nem”-ek szegélyezik. Ezért is fontos, hogy aki az üzleti életben mozog, megtanulja kezelni az elutasítást. A nemnek mindig üzenete van, amiből érdemes tanulni. Az egyik leggyakoribb hiba, amit valaki elkövethet, hogy az üzleti ajánlatára érkezett nemet személyes visszautasításnak éli meg, pedig ahogy a Keresztapában Michael Corleone mondja: Ez nem személyes. Ez szigorúan üzlet.

Tovább olvasom »
gartner, üzleti elemzés, üzleti intelligencia

Az idén is dollármilliárdokat költenek üzleti intelligenciára a cégek

piacesprofit.hu

Az idén várhatóan 13,8 milliárd dollárt költenek majd üzletiintelligencia-megoldásokra a vállalatok világszerte, ez az összeg 2016-ra 17,1 milliárd dollárra nőhet a Gartner becslése szerint. A megfelelő rendszer kiválasztásához érdemes néhány szempontot figyelembe venni, így például a kezelhetőséget, gyorsaságot – mutatott rá Bakos Tamás, a QSS Partner Kft. alapítója.

Tovább olvasom »
analitika, kkv informatika, üzleti intelligencia

Nem alaptalan a „nagy adat” körüli felhajtás

piacesprofit.hu

A mostanában sokat emlegetett „big data” jelenség valóban fontos lehet a vállalatok számára, hiszen folyamatosan hatalmas mennyiségű strukturált és strukturálatlan adat jön létre, annak ellenére, hogy szakemberek szerint még mindig az adatrobbanás előtt vagyunk. Így az analitikai eszközök a cégek mindennapi munkáját segíthetik, mert az adatokból azok elemzésével lesz érték.

Tovább olvasom »
adat, kkv informatika, üzleti intelligencia

Jó lenne a BI, csak túl bonyolult

piacesprofit.hu

A rendszerezetlen adattömegek összekapcsolásából nyerhető információk olyan üzleti előnyt biztosíthatnak, amiről a kkv-k sem mondhatnak le. Az üzleti intelligencia használata és a ráépülő elemző megközelítés a nehéz gazdasági helyzetben is segíti a hatékony működést. A jelenlegi BI szoftvermegoldások ugyanakkor nem felelnek meg a mai kor elvárásainak, emellett a napjainkban használt, hagyományos BI és analitikai szoftverek a döntéshozók igényeihez mérten túl nagyok, költségesek és nehézkesek – derült ki a UNIT4 globális vezetői felméréséből.

Tovább olvasom »
adat, kkv informatika, üzleti intelligencia

Informatikai fejlesztés, ami tényleg segít

piacesprofit.hu

A magyarországi informatikai fejlesztéseken belül az üzleti intelligencia projektek vezetnek. A nagy- és közepes cégek, valamint a hasonló méretű közintézmények felénél már működik ilyen rendszer, egyötödük pedig most dolgozik a bevezetésén. A döntéshozás hatékonyságát segítő rendszerek a kkv-k számára is hasznosak lennének.

Tovább olvasom »
adat, érzékeny adat, üzleti intelligencia

Adattengerből üzleti előny

Timár Gigi

A rendszerezetlen adattömegek összekapcsolásából nyerhető információk olyan üzleti előnyt biztosíthatnak, amiről a kkv-k sem mondhatnak le. Az üzleti intelligencia használata és a ráépülő elemző megközelítés a nehéz gazdasági helyzetben is segíti a hatékony működést.

Tovább olvasom »