üvegházhatás

éghajlatváltozás, energia, klíma, tőkealap, üvegházhatás

100 millió eurós alap a tiszta energiáért

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy közös befektetési alap létrehozásáról egyezett meg, amely az innovatív európai vállalatokat fogja segíteni merőben új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában.

Tovább olvasom »
globális felmelegedés, klímaváltozás, üvegházhatás

Látható elváltozásokat okoz a növényeknél a klímaváltozás

piacesprofit.hu

Vastagabb levelet növeszt a növények nagy része a légkör növekvő szén-dioxidszintje miatt. Ennek a fiziológiai elváltozásnak komoly következményei lehetnek a Washingtoni Egyetem kutatói szerint. Felfedezték, hogy a vastagabb levelű növények súlyosbíthatják a klímaváltozás hatásait, mivel kevésbé hatékonyak a légköri szén megkötésében.

Tovább olvasom »
globális felmelegedés, klíamváltozás, szélsőséges időjárás, üvegházhatás

A veszélyes rekordok éve volt a tavalyi

kfarkas

Az elmúlt 137 évben sem volt olyan meleg év, mint a tavalyi , aszály pusztított a szárazföldeken – ez a szomorú klímamérleg. A globális felmelegedést megfékezésére irányuló törekvések is látványos kudarcot vallottak: minden eddiginél magasabbra szökött az üvegházhatást kiváltó gázok aránya a légkörben.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, globális felmelegedés, klímaváltozás, párizsi egyezmény, üvegházgáz, üvegházhatás

A klímaváltozás változatlanul zajlik

Szeicz András

1998-ban, Bécsben tartották meg az első nemzetközi energiahatékonysági konferenciát. Azóta minden év március 6-án igyekeznek felhívni a világ figyelmét arra, hogy mennyire fontos az energia gazdaságos és környezetkímélő felhasználása, valamint az alternatív energiaforrások alkalmazása. Sajnos a folyamatok azt mutatják, hogy sikertelenül. Ma van az Energiahatékonysági világnap.

Tovább olvasom »
emisszió, hőhullám, klímaváltozás, tengerszint-emelkedés, üvegházhatás

Plusz öt fok és vége a civilizációnak

piacesprofit.hu

Csökkenteni kell az emberiség szén-dioxid-kibocsátását, különben a világ jelentős része válik lakhatatlanná a tengerszint emelkedése, a gyilkos hőhullámok, szárazságok miatt. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató szerint a Föld nagy veszélyben van, de még mindig nem késő megtenni a szükséges intézkedéseket. Viszont ha minden úgy marad, mint most, az Apokalipszissel nézünk szembe.

Tovább olvasom »