utazásszervezés

akciózás, átverés, internetes utazás, kedvezmény, online foglalás, piacesprofit, piacesprofit.hu, utazásszervezés

Mire figyeljünk online foglalásnál?

piacesprofit.hu

Az olcsó repülőjegy és hotel foglalás esetén látszólag rengeteg pénzt spórolhatunk, azonban érdemes alaposan körüljárni az online utazási ajánlatokat. Az Európai Bizottság és az Európai Unió fogyasztóvédelmi szervezeteinek nemrég kiadott IP-17-844 számú jelentéséből -mely az európai piacon működő 352 komoly forgalmú, kereskedelmi célú utazási weboldal átfogó vizsgálatának lényegét mutatta be- több meglepő adat is kiderül a repülőjegy- és szállásfoglalási weboldalak biztonságáról. Az STA Travel összegyűjtötte a leggyakoribb trükköket, amikre érdemes odafigyelnünk, hogy ne váljunk azok áldozataivá.

Tovább olvasom »
2017-es trendek, luxus, szálláshelyek, turizmus, utazásszervezés

Mit várnak 2017-től a luxusturisták?

piacesprofit.hu

Az esernyővel hadonászó idegenvezetős, savanyú utazásoknak vége. A luxusturisták egzotikus kalandokat, kényelmes, zökkenőmentes ügyintézést várnak. Ezek azok a trendek, amelyekre a szállodásoknak figyelniük kell, ha több felső kategóriás utazót szeretnének.

Tovább olvasom »
jogi szabályozás, jogszabály módosítás, utazásszervezés

Ősztől új szabályok érvényesek az utazási vállalkozásokra

piacesprofit.hu

Az uniós előírásoknak megfelelően módosultak az utazási vállalkozók szakmai tevékenységéért felelős személyekre vonatkozó szakmai követelmények. Az eddig csak egyetlen képzőhely által szervezett utazásszervezői szakmai minősítő vizsga a jövőben megszűnik. Az új előírások 2015. szeptember 2-tól lépnek hatályba, s nem érintik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában szereplő szakmai felelős személyek korábban megszerzett jogosultságát.

Tovább olvasom »