unió

európa tanács, pénzmosás, unió

Nem prioritás itthon a pénzmosás elleni küzdelem

PP/MTI

Üdvözlendő, hogy emelkedőben van a pénzmosási ügyekben indított eljárások száma Magyarországon, azonban a jelenleginél is határozottabb fellépésre lenne szükség a hatóságok részéről – emelte ki friss jelentésében az Európa Tanács pénzmosás elleni bizottsága (Moneyval).

Tovább olvasom »
adózás, áfa-kulcs, áfacsalás, áfatörvény, unió

Külföldről is hozzánk jönnek áfát csalni

piacesprofit.hu

Az áfacsalások miatt az áfabevételek negyedétől esik el Magyarország évente. Ez több mint másfélszerese az európai átlagnak és közel 1000 milliárd forintos kárt okoz a költségvetésnek. Bár a szigorodó hazai jogszabályok és keményebb uniós fellépés hozzájárulhatnak jövőre az áfabevételek hatékonyabb behajtásához, a kiemelkedően magas áfakulcs miatt várhatóan továbbra is kedvelt célpontja marad hazánk a szervezett bűnözői csoportok által elkövetett áfacsalásoknak. A helyzetet nehezíti, hogy a hatóságok sok esetben csak a szervezett csoportok alsóbb szintjein álló, kisebb cégeket érik el.

Tovább olvasom »
kkv, közbeszerzés, unió

Előnyben a kkv-k

PP/MTI

A kis- és közepes méretű vállalkozások (kkv) könnyebben férhessenek hozzá a közbeszerzési piachoz, egyebek mellett ezt a követelményt is tartalmazzák az új közbeszerzési irányelvek, amelyek az év végéig készülnek el, és a 2004-es szabályokat váltják fel, erről határozott még decemberben az Európai Bizottság.

Tovább olvasom »
csr, eu, fenntartható fejlődés, unió

30 pont a fenntarthatóságért

piac-profit.hu

Új koncepciót fogalmazott meg az Európai Bizottság a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról. A 30 pontból álló akcióterv sokmindenre kitér, de elmaradt az egységes monitoring rendszer felállítása és vita van még abban is, hogy a vállalatok nem-pénzügyi jelentéstétele a jövőben önkéntes vagy kötelező lesz-e.

Tovább olvasom »
euró, kína, olaszország, unió, válság

Euróválság: a neheze még hátra van!

piac-profit.hu

Az eurózóna a vesztébe rohan Wolfgang Münchau, a Financial Times kolumnistája szerint: ha nem lesz egységes költségvetési politika, a gazdasági visszaesés elsöpri a monetáris uniót. Az eurózóna már recesszióban lehet, a visszaesés nyáron kezdődött.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor