ügyvezetői felelősség

felelősség, jogi kisokos, kárfelelősség, ügyvezető, ügyvezető felelőssége, ügyvezetői felelősség, új Ptk., vezető tisztségviselő

Nem mindenért a vezető felel

piacesprofit.hu

Az új Polgári Törvénykönyv 2014-es bevezetése óta sok vitát és értelmezési bizonytalanságot okozott a vezető tisztségviselők felelősségének szabályozása. Különösen így volt ez a harmadik személyeknek okozott károkért való egyetemleges felelősség kérdésében, amely végül a törvény felelősségi szabályának módosításához vezetett. Szakértőnk segítségével áttekintjük a vezető tisztségviselők felelősségével kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, ügyvezető felelőssége, ügyvezetői felelősség, új Ptk.

Fellélegezhetnek a cégvezetők?

piacesprofit.hu

Megváltoztatta a vezető tisztségviselők egyetemleges felelősségére vonatkozó passzust a Polgári Törvénykönyvben a Parlament. Mostantól az egyetemleges felelősségnek akkor van helye, ha a kárt a vezető tisztségviselő szándékosan okozta.

Tovább olvasom »
biztosítás, céges biztosítás, felelősségbiztosítás, mezőgazdasági biztosítás, ügyvezetői felelősség

Felelőtlenül bátrak a magyar cégek

Sebők Orsolya

A környezetszennyezés, a biodiverzitás fenntartása és a klímaváltozás új és egyre növekvő mértékű kockázatot jelent a vállalkozásoknak. A hagyományos biztosítások nem fedezik az ebből fakadó károk többségét, Magyarországon mégis nagyon csekély az érdeklődés a felelősségbiztosítások iránt.

Tovább olvasom »
adócsalás, adóellenőrzés, nav, ügyvezetői felelősség, ügyvezetői felmentvény, vezető állású munkavállaló

Büntethet a NAV, ha nem ismerjük fel a csalót

piacesprofit.hu

Személyes felelősséggel tartozhatnak a vállalatok vezetői, ha a NAV úgy ítéli meg, az adózási jogokat gyakorló társaság kellő körültekintés mellett tudott vagy tudhatott volna az értékesítési láncban elkövetett adókijátszásról. Szükség van belső szabályzatokra és az ügyfelek ellenőrzésére ahhoz, hogy biztonságban legyünk.

Tovább olvasom »
cégalapítás, hitelbiztosíték, ügyvezetői felelősség, új Ptk.

Új Ptk.: nem lett akkora gond

piacesprofit.hu

A várakozások ellenére nem öntötték el a perek a bíróságokat az ügyvezető felelőssége, a hitelbiztosíték újraszabályozása és az alapító okiratban foglaltaktól eltérés miatt, amelyek az egy évvel ezelőtt hatályba lépett új Ptk legtöbbet vitatott intézkedései voltak.

Tovább olvasom »
kkv akadémia, reklámadó, ügyvezetői felelősség

Hogyan védjük ki a korlátlanná tett ügyvezetői felelősség és a reklámadó veszélyeit?

piacesprofit.hu

Ismét indul a KKV-AKADÉMIA konferenciasorozat, ahol a kis- és középvállalkozások szert tehetnek a sikeres működésükhöz elengedhetetlen tudásra. A szeptemberi első akadémia az ügyvezetők korlátlan felelősségéről és a reklámadó terheinek kivédéséről szól. A kkv-vezetőknek szóló konzultáción kiderül, hogy az ügyvezetők hogyan optimalizálhatják megnövekedett adminisztrációs terheiket.

Tovább olvasom »
kkv akadémia, reklámadó, ügyvezetői felelősség

KKV-AKADÉMIA a reklámadótól a tartalommarketingig

piacesprofit.hu

Szeptembertől ismét indul a KKV-AKADÉMIA konferenciasorozat 7 új, a kis- és középvállalati döntéshozókat érintő témával. A témák ismételten, mint az eddig években, azonnal használható, gyakorlati tudást adnak a kkv-vezetőknek mindennapi üzletvitelükhöz. Az előadók maguk is gyakorló vállalkozók, az adott témák legjobb, legtapasztaltabb szakemberei, akik a legújabb trendekről, jogszabályokról adnak át sehol le nem írt tudást.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, ügyvezetői felelősség, ügyvezetői felmentvény

Felmenthetik az ügyvezetőket?

piacesprofit.hu

Semmi ok a pánikra, a címbeli felmentés – hivatalos nevén felmentvény – az ügyvezetőknek kedvez, már amennyiben megkapják. De miről is van szó? Ki, mikor, mi alól és milyen célból mentheti fel az ügyvezetőt? A Piac & Profit szakértője segít!

Tovább olvasom »
adózás 2014, felelősségbiztosítás, ügyvezetői felelősség

Adóköteles az ügyvezető felelősségbiztosítása

Timár Gigi

A vezető tisztségviselők növekvő felelősségi köre az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó változás az új Ptk-ban. Ha azt a gyakorlat dönti is el, hogy mennyire kell félnie az ügyvezetőknek a perektől, úgy tűnik az őket védő biztosítások általánossá válnak. A Piac&Profit szakértője segít átlátni a kapcsolódó adózási kérdéseket.

Tovább olvasom »