ügyvezető

cégvezető, jogi személy, tisztségviselő, ügyvezető

Lehet-e a cég vezető tisztségviselő?

piacesprofit.hu

A vezető tisztségviselő egy jogi személy, például kft., bt. vagy rt. ügyvezetését és képviseletét ellátó személy. Feladatköre kétirányú: a külvilág felé ellátja a társaság képviseletét, a jogi személy belső viszonyai tekintetében pedig a társaság vezetői feladatait végzi.

Tovább olvasom »
felelősség, jogi kisokos, kárfelelősség, ügyvezető, ügyvezető felelőssége, ügyvezetői felelősség, új Ptk., vezető tisztségviselő

Nem mindenért a vezető felel

piacesprofit.hu

Az új Polgári Törvénykönyv 2014-es bevezetése óta sok vitát és értelmezési bizonytalanságot okozott a vezető tisztségviselők felelősségének szabályozása. Különösen így volt ez a harmadik személyeknek okozott károkért való egyetemleges felelősség kérdésében, amely végül a törvény felelősségi szabályának módosításához vezetett. Szakértőnk segítségével áttekintjük a vezető tisztségviselők felelősségével kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Tovább olvasom »
betéti társaság, BT, cégforma, jogi kisokos, ügyvezető

5 dolog, amit érdemes tudni a bt-ről

piacesprofit.hu

A betéti társaság (bt.) továbbra is a gazdasági társaságok egyik legnépszerűbb, gyakran alkalmazott formája. Szakértőnk segítségével lássunk néhány sajátosságot, amelyet ennél a társasági formánál fontos ismerni. Mit is jelent a beltag felelőssége? Kiléphet-e bármelyik tag a társaságból? Lehet-e ügyvezető a kültag?

Tovább olvasom »
átlagkereset, bér, cégvezetés, fizetés, keresetek, ügyvezető

Mennyit keressen a főnök?

kfarkas

A jelek szerint a kelleténél jobban szétnyílt az olló a vezetői és az alkalmazotti fizetések között. Magyarországon a „főnök” átlagosan a huszonötszörösét viszi haza egy szakképzetlen munkás fizetésének – és ezzel világviszonylatban még szerénynek számít.

Tovább olvasom »
felelősségbiztosítás, tulajdonosi felelősség, ügyvezető, ügyvezetői felelősség, új Ptk.

Biztosítás rossz döntésekre

piacesprofit.hu

Az új Ptk. hatályba lépésével személyes vagyonukkal felelnek a cégvezetők a vezetői minőségükben hozott döntéseikért. Magyarországon körülbelül 300 ezer gazdasági társaságot, és ezen felül még néhány ezer egyéb jogi személyiséggel rendelkező szervezetet (pl. szövetkezeteket) érint. A kockázat biztosítással csökkenthető.

Tovább olvasom »
felelősség, jogi kisokos, jogszabályváltozás, kártérítés, ügyvezető, új Ptk.

Márciustól felel az ügyvezető – de miért is?

piacesprofit.hu

Március közepétől gyökeresen megváltozhat a cégek vezetőinek élete. Az új Polgári Törvénykönyv egyik szabálya érzékenyen érintheti a vezető tisztségviselőket, hiszen a jövőben akár saját vagyonukkal is felelhetnek a társaság működésével kapcsolatban másnak okozott kárért. Jogi szakértőnk segít áttekinteni a lényeget.

Tovább olvasom »
kkv vezető, ügyvezető, üzleti tippek

Hogyan legyünk jó vezetők? Tippek szakértőnktől

piacesprofit.hu

Hogy lehet az, hogy egyes vezetők nem látják tisztán a valóságot? Nos, ennek alapvetően két oka van: hiányoznak a napi-heti „mérőeszközök”, másrészt a vezető olykor nem mer szembenézni a tényekkel. Pilát Gábor, a Falkvezér.hu vezetőjének tanácsai segítségével mindkét hiányosságot orvosolhatjuk.

Tovább olvasom »
ügyvezető, üzletember, vosz

Üzletember-találkozó szeptemberben

piac-profit.hu

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XIV. kerületi Tagcsoportja és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-Magyarországi Regionális Szervezetének közös szervezésében, a BKIK Tagozatai és a ZVSZ támogatásával kerül megrendezésre immár 15. alkalommal az Üzletember-találkozó – Sport- és Egészségnap szabadtéri rendezvény szeptember elsején.

Tovább olvasom »