ügyvéd

európai bíróság, ügyvéd, uniós szabályozás

Döntött a bíróság: szerzetes is lehet ügyvéd

piacesprofit.hu

Az uniós joggal ellentétes az a görög jogszabály, amely a szerzetesi minőség és az ügyvédi hivatás összeegyeztethetetlensége miatt a valamely másik tagállamban ügyvédi minőséggel rendelkező szerzetesnek megtiltja, hogy az ügyvédi kamaránál bejegyeztesse magát – mondta ki az Európai Bíróság.

Tovább olvasom »
bayer, bíróság, büntetés, dohányzás, egészség, felvásárlás, génmódosított, gmo, gyomirtó, jog, karcinogén, kártérítés, monsanto, növényvédőszer, per, precedens, rákkeltő, ügyvéd, vegyipar

A bíróság szerint rákot okoz a világ legnépszerűbb gyomirtó szere

Kriston László

Több mint nyolcszáz ember pereli a Monsantót. Az egyik haldokló perét gyorsított eljárásban folytatták le. A világ legnépszerűbb növényvédőszeréről mondta ki San Franciscóban a bíróság, hogy rákot okozott az iskolai pályafelügyelőnek. Hasonló perek ezrei zúdulhatnak a gyomirtót gyártó Monsantóra, melyet júniusban vásárolt fel a Bayer. Lehet, hogy a biotermesztés új korszaka kezdődik ezzel?

Tovább olvasom »
fizetési meghagyás, jogi kisokos, jogi tanács, kézbesítési vélelem, ügyvéd, végrehajtás

Mikor lehet vitatni a végrehajtást?

piacesprofit.hu

Végrehajtási eljárásban szűk lehetőségek állnak az adós rendelkezésére, hogy a tartozását vitássá tegye. A már jogerős fizetési meghagyással szemben rendszerint nem lehet élni ellentmondással. Egy kivétel mégis van ez alól, jogi szakértőnk segítségével lássuk, mi is ez!

Tovább olvasom »
jogász, jogi képvislet, ügyvéd

Ma te is Szeresd az ügyvéded!

piacesprofit.hu

Az Egyesült Államokban minden év november első péntekje a szeresd a jogászod nap. A „Love Your Lawyer Day” már 15 éve létezik a tengerentúlon, ugyanakkor az idei az első alkalom, hogy az Amerikai Ügyvédi Kamara hivatalosan is a kezdeményezés mellé állt.

Tovább olvasom »
fogyasztói szokások, jogi képviselet, ügyvéd

Ügyvéd: ajánlásra

piacesprofit.hu

Az ügyvédi munka ugyanolyan bizalmi kapcsolatot feltételez, mintha egy orvossal vagy egy építésszel konzultálnánk. Az életünk egy részét bízzuk rájuk, akár az egészségünkről, a lakóhelyünkről vagy ügyvédek esetében mindennapjaink egy fontos eleméről legyen szó. De mi alapján keresünk magunknak jogi képviselőt?

Tovább olvasom »