turizmusfejlesztés

belföldi turizmus, turizmus, turizmusfejlesztés

Guller Zoltán: Desztinációs szemlélet kell a fejlesztésekben

kfarkas

Újabb kiemelt turisztikai régiók kijelölésére kerülhet sor – árulta el a Piac & Profitnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője. A szakember arra számít, hogy ebben az évben is folytatódik a fellendülés az ágazatban, és ideje, hogy a fellendülésből a vidék is nagyobb mértékben részesüljön.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, turisztika, turizmus, turizmusfejlesztés, vekop

Turisztikai pályázati felhíváshoz várják a javaslatokat

PP/MTI

Elindult a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) piacképes turisztikai szolgáltatáscsomagok fejlesztését célzó pályázati felhívásának társadalmi egyeztetése – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Tovább olvasom »
desztináció menedzsment, turizmus, turizmusfejlesztés, turizmusfejlesztési törvény

Új helyzetet teremt a turizmusfejlesztési törvény

piacprofit.hu

Megjelent a január 1-én életbe lépő új turizmusfejlesztési törvény, amely újraszervezi és desztinációs alapokra helyezi a turizmus fejlesztését. Bár a desztinációalapú gondolkodás egybecseng a Magyar TDM Szövetség korábban sokszor hangoztatott álláspontjával, lényeges kérdés, hogy az elmúlt 10 évben kialakult, helyi és térségi TDM-szervezetek területeit mennyiben fedik le a most kidolgozás alatt álló térségek.

Tovább olvasom »
desztináció menedzsment, törvény, turizmus, turizmusfejlesztés, turizmusfejlesztési törvény, uniós források

Törvény van, pályázat nincs

piacesprofit.hu

Elfogadta a Parlament a turizmusfejlesztési törvényt, amely kimondja, a turisztikai fejlesztések tervezési alapegysége a jövőben a turisztikai desztinációk szerint történjen. Közben a turisztikai desztinációmenedzsment (TDM) szervezetetek a nekik szóló uniós pályázatok váratlan felfüggesztése ellen tiltakoznak.

Tovább olvasom »
balaton, turizmus, turizmusfejlesztés, uniós források, uniós pénz

Visszavonták a Balatonra szánt 300 milliárdot

piacesprofit.hu

A kormány egyik új határozatában döntött a turizmusfejlesztési célra felhasználható európai uniós források összehangolásáról, amelynek részként visszavonta a tavalyi, 300 milliárd forintos, balatoni fejlesztésekről szóló határozatát – derült ki a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent 101. számából.

Tovább olvasom »