turisztika

idénymunka, munkaidő, rugalmasság, szabályozás, turisztika

Idénymunkánál nagyobb a munkáltató játéktere

Nagy Mariann

Itt a turistaszezon, a munkaerő meg hiánycikk. Az utazásszervezés, idegenvezetés, szálloda szektorban is egyre több dolgozót alkalmaznak egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló munkaviszony keretében. A Mt. a munkaidő, pihenőidő beosztására vonatkozóan az általános szabályoktól több ponton eltérést enged, nagyobb rugalmasságot biztosítva a munkáltatónak.

Tovább olvasom »
családbarát, nemzeti parkok, ökobarát, ökolétesítmény, természetvédelem, turisztika

Már lehet pályázni az év ökoturisztikai létesítménye címre

piacesprofit.hu

A Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút aggteleki rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot, amit a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen.

Tovább olvasom »
áfacsökkentés, átlagbér, béremelés, munkaerőhiány, turisztika, turizmus

Van, ahol dupláznák az átlagbért jövőre

piacesprofit.hu

A turisztikai ágazat bérszintjét jövőre szeretnék megduplázni, a kormány nyitott a további áfacsökkentésre, 2017-ben a tavalyi összeg tízszeresét költik országmarketingre – többek között ezekről beszélt Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a Századvég konferenciáján.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, turisztika, turizmus, turizmusfejlesztés, vekop

Turisztikai pályázati felhíváshoz várják a javaslatokat

PP/MTI

Elindult a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) piacképes turisztikai szolgáltatáscsomagok fejlesztését célzó pályázati felhívásának társadalmi egyeztetése – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Tovább olvasom »
beruházás, turisztika, turizmus

Milliárdos játszma: a hazai turizmus a tét

Kolossa Katalin

Imádok játszani, mondja Hirschberg Attila, aki az általa kifejlesztett, majd saját tulajdonú vállalkozásában gyártott Reokorr termékcsaládot tekinti első és hosszú ideig jól jövedelmező játszmájának. Most gigantikus játékba kezdett. A tét: a siker kirángathatja a kátyúból a honi turisztikát, és így a gazdaság jelentős részét is. A nyeréshez azonban partnerek kellenek, hogy beérjen a célba az akár több száz milliárdos bevételt hozó, sokak számára üzleti lehetőséget kínáló, számos munkahelyet teremtő projekt.

Tovább olvasom »