tulajdonosi felelősség

adótartozás, cégeladás, tartozás, tulajdonosi felelősség

Cégeladás tartozással: ez az 5 leggyakoribb tévhit

asalgo

Nagyon sok elkeseredett cégtulajdonos próbálja eladni cégét, hogy szabaduljon a tartozásától és az azzal járó felelősségtől. A neten elég csak beütni a keresőbe, és számtalan ajánlattal találkozhatunk. Ám a szépen hangzó ígéretek mögött nagyon ritkán van tisztességes üzleti szándék. Az ilyen ügyletek kockázata igen magas, célszerű körültekintően eljárni minden esetben.

Tovább olvasom »
felelősségbiztosítás, tulajdonosi felelősség, ügyvezető, ügyvezetői felelősség, új Ptk.

Biztosítás rossz döntésekre

piacesprofit.hu

Az új Ptk. hatályba lépésével személyes vagyonukkal felelnek a cégvezetők a vezetői minőségükben hozott döntéseikért. Magyarországon körülbelül 300 ezer gazdasági társaságot, és ezen felül még néhány ezer egyéb jogi személyiséggel rendelkező szervezetet (pl. szövetkezeteket) érint. A kockázat biztosítással csökkenthető.

Tovább olvasom »
kockázati tőke, szta, tulajdonosi felelősség

Ki fizesse ki az alvállalkozókat?

piacesprofit.hu

Figyelemfelhívó demonstrációt tartottak a múlt héten a HBF Építőipari Kft. károsult alvállalkozói a társaság kisebbségi állami tulajdonosa, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap irodái előtt Budapesten. Az alapkezelő az eseményt követően egy blogbejegyzésben foglalta össze véleményét arról, hogy „Meddig ér a kockázati tőkés keze?”

Tovább olvasom »