tulajdonos

adótervezés, cégjog, Írisz Office, reggeli egyperces, tulajdonos

Hány éves kortól lehet saját cégem?

piacesprofit.hu

Rossz hírrel szolgálnak az Írisz Office adótervezői  ezt a kérdést feltevő olvasónknak: aki nem töltötte még be a 18. életévét, nem indíthat saját vállalkozást. Érdekes csavar azonban a hazai cégjogi szabályozásban, hogy a kiskorú személy kft.-ben és bt.-ben  lehet tag.

Tovább olvasom »
albérlet, albérlő, jog, lakás, szabályozás, tulajdonos

Ezekre mindig figyeljen lakásbérlet esetén

piacesprofit.hu

Az új félév kezdetén felbolydul a bérelhető lakások piaca, hiszen sok olyan felsőoktatási hallgatónak kell gondoskodnia a lakhatásáról, aki nem jogosult kollégiumi elhelyezésre. Az új félév kezdetén felbolydul a bérelhető lakások piaca, hiszen sok olyan felsőoktatási hallgatónak kell gondoskodnia a lakhatásáról, aki nem jogosult kollégiumi elhelyezésre. A sikeres „albérletvadászathoz” ad tanácsot a szakértő.

Tovább olvasom »
cég, hazai, nemzetközi, tulajdonos, vállalkozás

Mire jó, ha több cégem van?

piacesprofit.hu

Egyre komolyabban zajlik a cégek tömeges halmozása. Számtalan valódi gazdasági oka lehet annak, ha egy vállalkozó úgy dönt, hogy több cég kell üzleti folyamatainak kiszolgálásához. Az összkép ugyanakkor azt sugallja, hogy néha hajlamosak túlzásba esni a vállalkozók – az Opten elemzése szerint.

Tovább olvasom »
albérlő, árak, biztosítás, lakásbiztosítás, tulajdonos

Még mindig az ár az elsődleges szempont

piacesprofit.hu

Az ár befolyásolja leginkább a lakástulajdonosokat és a bérlőket az otthonbiztosítás kiválasztásánál az OVB Magyarország felmérése szerint. A válaszadók több mint 30 százaléka a biztosítási díjat tekinti legfőbb szempontnak a döntésnél, pedig az alacsony díj hátulütője lehet, hogy például alulbiztosítottság esetén egy adott kárra kevesebbet térít a biztosító, mint amekkora a tényleges kárösszeg mértéke, vagy egyszerűen az olcsóbb biztosítás kevesebb kockázati elemet is takar. Éves szinten nagyjából 8 ezer forint plusz ráfordítással már sokkal jobban vigyázhatunk vagyontárgyainkra.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, tulajdonos, új Ptk.

Azé a ház, akié a föld? Nem mindig

piacesprofit.hu

Rendszerint az épület annak a személynek a tulajdonában van, akié az a földterület, ahol az épület áll. Azonban lehetnek olyan esetek, amikor szükségessé válik, hogy az épület és a telek tulajdonilag egymástól elkülönüljön. Lehetséges-e, hogy a földterület és az épület más-más tulajdonban legyen? Van-e arra lehetőség, hogy a tulajdonos épülete és telke elkülönülten kerüljön be az ingatlan-nyilvántartásba?       

Tovább olvasom »
etikus cég, klímaváltozás, olaj, olajkitermelés, részvény, tulajdonos, usa, választás

Hogy kerülne klímatudós egy olajmultihoz?

klímablog

New York város főszámvevője, Scott M. Stringer 75 amerikai vállalatnak javasolta, hogy a részvényesek jelölhessenek klimatológusokat igazgatótanácsi tagnak. A menedzsmentek azonban a legkülönfélébb jogi trükkökkel igyekeznek kivédeni, hogy a szakemberek pozíciót kapjanak a felügyelőbizottságban.

Tovább olvasom »
cégvezetés, munkamegosztás, munkaszervezés, tulajdonos

Így vezessük a céget, ha több tulajdonos van

asalgo

Ha több tulajdonosa is van egy cégnek, akkor az a szerencsés, ha hosszú távon mindenki azzal foglalkozik, amiben a legjobb. Egyrészt azért, mert azt tudja a leghatékonyabban ellátni, másrészt azért, mert nem tehernek érzi az ezzel való foglalatoskodást, örömmel csinálja. Mire figyeljünk még? Összefoglaltuk a lényeget.

Tovább olvasom »