tudnivalók

büntetés, ellenőrzés, nav, online pénztárgép, tudnivalók

Online pénztárgép: ha ezt a 8+1 pontot betartja, nem bünteti meg a NAV

piacesprofit.hu

Az utóbbi hetekben végzett fővárosi és balatoni ellenőrzéseken tapasztaltak nyomán a NAV nyolc pontban összegyűjtötte azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek ismerete segíti az online pénztárgépet használókat, hogy betartsák a vonatkozó szabályokat. A plusz egy tudnivaló pedig a mulasztás következményeire hívja fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
buktatók, e-carsharing, előnyök, hátrányok, tudnivalók

Erre figyeljünk, mielőtt beülünk a közösségi autóba

piacesprofit.hu

Az e-carsharing az autóbérlésnek már hazánkban is egyre elterjedtebb formája. Népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy az előzetes regisztrációt követően, okostelefonnal, percalapú elszámolás mellett vehetjük igénybe a járműveket, és azokat a szolgáltatási területen belül szabadon használhatjuk. A buktatóit írta meg a das.hu.

Tovább olvasom »
eva, online számla, tudnivalók

Evás csavar az online számla rendszerében

piacesprofit.hu

Az elmúlt napokban vita alakult ki szoftverfejlesztői és könyvelői berkekben arról, hogy az evás adóalany részére kiállított számlákat kell-e jelenteni az online számla rendszerben. Röviden: nem, de ha az eladó az evás, akkor igen – olvasható a NAVXML.hu – Online Számla Tudásbázis írásában.

Tovább olvasom »
cégkapu, fogalmak, rövidítések, tudnivalók

SZEÜSZ, KÜNY, RNY, KAÜ – Ön sem érti?

piacesprofit.hu

Nem ragadt be a billentyűzet, nem is a legújabb rejtvényt közöljük, csak elolvastuk a Cégkapuval kapcsolatos tudnivalókat. Ahol például ezt találtuk: „A SZEÜSZ r. szerinti ügyfélkapus tárhely a KÜNY-regisztrációhoz kapcsolódó szolgáltatás megkezdését követően az adott KÜNY-ben szereplő személy tárhelyébe integrálódik.”  A Cégkapu működésére vonatkozó rövidítések és fogalmak értelmezésében olvasóinknak most segít a Stallum Adótanácsadó.

Tovább olvasom »