tudatos vezetés

körforgásos gazdaság, környezettudatos vállalatirányítás, tudatos vezetés, versenyelőny

Versenyelőny ökotudatosságból

Kriston László

Eddig a vállalati működés környezetkímélőbbé válásán és a kibocsátáscsökkentésen volt a hangsúly, most már az egyes termékek szintjén is számon kérik a zöldülést a fogyasztók. Az anyagfolyamok tudatos menedzselése és minden anyag újrahasznosítása a zöld gazdaság új fősodra.

Tovább olvasom »
coaching, hatékony cégvezetés, teljesítményértékelés, tréning, tudatos vezetés

A vezetői tudatosság nem függ az életkortól

piacesprofit.hu

Miközben kedvező irányba mozdult a vezetői tudatosság a magyar vállalatoknál, a vezetőfejlesztési gyakorlatok gyakorisága csökkent, vagy stagnált. A vezetési gyakorlatokban nincs különbség férfi és női vezetők, vagy X, illetve Y generációs vezetők között – derült ki a Menedzsmentor 2017. évi Tudatos Vezetés kutatásából.

Tovább olvasom »
coaching, hatékony cégvezetés, teljesítményértékelés, tudatos vezetés

Tudatos vezetés: meglepő eredmények

piacesprofit.hu

Miközben kedvező irányba mozdult a vezetői tudatosság a magyar vállalatoknál, a vezetőfejlesztési gyakorlatok gyakorisága csökkent, vagy stagnált. A vezetési gyakorlatokban nincs különbség férfi és női vezetők, vagy X-, illetve Y-generációs vezetők között – derült ki a Menedzsmentor 2017. évi Tudatos Vezetés kutatásából.

Tovább olvasom »
beszerzések, közbeszerzés, tudatos fogyasztás, tudatos vezetés

Nem szerencsés, ha a pillanatnyi ár alapján döntünk

piacesprofit.hu

Mintegy 7,5 százalékkal nőtt a magyar vállalatok beszerzési volumene az első negyedévben a Táblázat.hu friss elemzése szerint. A közel 14 milliárdos forgalmat bonyolító b2b piactér adatai alapján a következő hónapok is a bővülésről szólnak majd. A felmérésből az is kiderült, hogy a magyar vállalatok egyre kevésbé a beszerzési ár alapján döntenek.

Tovább olvasom »
helyzet függő vezetés, jó vezető, leadership, tudatos vezetés, változásképesség

Elismerni a nem tudást – ez a siker kulcsa

piacesprofit.hu

Steven D’Souza, a madridi IE és a London Business School tanára a tudást nevezte a világ leggyorsabban elfogyó áruféleségének. Sokan megijednek akkor, amikor valami ismeretlennel találkoznak, márpedig a mai, gyakran változó körülmények között ez rendszeresen előfordul. Számos dologra soha nem is fogjuk tudni a választ.

Tovább olvasom »
etikus üzlet, korrupció, tudatos vezetés, visszaélés

A cégek zsebére megy a korrupció, mégsem törődnek vele

piacesprofit.hu

Kettős mércével viszonyulnak a korrupcióhoz a hazai vállalkozások: a gazdaság egészében látják, hogy jelen van, de tagadják, hogy saját házuk táján vagy közvetlen környezetükben tapasztalnák. Tízből nyolc cég nem monitorozza a visszaéléseket házon belül, inkább bízik az alkalmazottaiban. A cégvezetők leginkább attól félnek, hogy a beosztottak belső adatokat szivárogtatnak ki.

Tovább olvasom »
csapatépítés, hatékony cégvezetés, sikeres vezető, tudatos vezetés

Ügyfélként kéne kezelni az alkalmazottakat

Sebők Orsolya

Ma a jó vezető prioritásokat állít fel, és hiperérzékenyen reagál a legújabb technológiákra – felismeri például, hogy melyiket kell integrálni a szervezet működésébe –, a szervezet céljainak maradéktalanul megfelelő képességekkel rendelkező, a tanulásra nyitott emberekkel veszi körül magát, és átláthatóan kormányozza a csapatát. A 21. századi szervezetek lelke ugyanis a csapat.

Tovább olvasom »
kkv képzés, munkahelyi képzés, tudatos vezetés

A képzés, amelynek tényleg van értelme

piacesprofit.hu

Manapság – szerencsére – egyre több cég látja be, hogy érdemes és értékes dolog képzést biztosítani az alkalmazottaknak. Nemcsak a munkájuk fejlődik így, de elkötelezettebbek is lesznek a cég iránt, illetve a motiváció szintje is emelkedhet. Már, ha az a képzés megfelelő. Szakértőnk elmondja, mitől lesz sikeres a tanulás.

Tovább olvasom »
cégvezetés, tudatos vezetés, vallás

Mi köze Jézusnak a menedzsmenthez?

piacesprofit.hu

Mi köze az egyháznak a vezetéshez? Mit tanulhatunk Jézustól, mint vezetőtől? Kiss Ulrich menedzser múltú jezsuita szerzetes-közgazdásszal beszélgettünk az általa életre hívott Management by Jesus vezetői szeminárium 10 éves jubileuma kapcsán.

Tovább olvasom »
pénzügyek, pénzügyi tervezés, tudatos vezetés

Megéri tudatosan!

piacesprofit.hu

Egy vállalkozás pénzügyi stabilitásához kevés egy jó könyvelő. Tudatos, a területen jártas vezetőre van szükség. Szakértőnk tapasztalatai szerint a pénzügyi tudatosság legmagasabb szükséges szintjére eljutni sem ördöngösség. Lássuk az útvonalat!

Tovább olvasom »