tranzakciós illeték

azonnali átutalás, bankolás, tranzakciós illeték

Végre tényleg olcsóbb lehet a bankolás

piacesprofit.hu

2019-ben júliusában indulhat el az azonnali átutalások rendszere, amely teljesen új időszámítást hoz, és megjelenhetnek a csomagalapú díjak, ezek pedig alacsonyabb díjakat hozhatnak összességében. Ráadásul a tranzakciós illeték esetleges búcsúját is belengették, ami szintén az olcsóbb bankolás irányába mutat, ha a bankok is követik a lépést.  

Tovább olvasom »
átutalás, bankválasztás, lakásvásárlás, tranzakciós illeték

Százezret is spórolhatunk lakásvásárlásnál

piacesprofit.hu

A bankszámlák költségei között jelentősek a különbségek, egy-egy 15-25 millió forintos összegnél – például lakásvásárlásnál – 10-100 ezer forintot is meg lehet spórolni – közölte a BankRáció.hu. A  készpénzes fizetés pedig végképp nagyon drága műfaj milliós tételeknél.

Tovább olvasom »
adócsökkentés, tranzakciós illeték, vállalati hitelezés

Olcsóbb lehet a bankolás

PP/MTI

A kormány kész arra, hogy a vállalati hitelállomány komolyabb, legalább 20 százalékos növekedése esetén lemondjon a tranzakciós illeték egy részéről – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Deloitte Magyarország Gazdasági növekedés és versenyképesség című konferenciáján újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön.

Tovább olvasom »
adóterhek, adózás 2014, áfa, e-útdíj, eva, jövedéki adó, kata, kiva, költségvetés 2014, környezetvédelmi termékdíj, nav, társasági adó, trafiktörvény, tranzakciós illeték

Többet adóztunk, mint valaha

piacesprofit.hu

Minden eddiginél több adót szedett be az állam a vállalkozásoktól. Mind az áfa, mind a társasági adó, mind a kata-kiva bevételek nőttek, kevesebb jött viszont be az evából és a trafiktörvénynek köszönhetően a jövedéki bevételek is csökkentek.

Tovább olvasom »
munka törvénykönyve, online kassza, startup pályázat, telefonadó, tranzakciós illeték, Varga-csomag

Brutális csomagot kaptunk augusztusban

kfarkas

Többet kellett fizetnie a lakosságnak és a vállalkozásoknak a fizetési, átutalási műveleteknél az emelkedő tranzakciós illeték miatt, és komolyan emelkedett a telefonadó is. Folytatódott az online kassza saga, változott a munka törvénykönyve és a szabiszabályok. Nem unatkoztunk augusztusban.

Tovább olvasom »
bankkártya-használat, kiskereskedelem, tranzakciós illeték

Újra divatba jön a készpénzfizetés

piacesprofit.hu

A magyar fogyasztó árérzékeny, ha a bankok díjat számolnak fel a kártyás fizetés után, újra megnő a készpénzes vásárlás aránya. A kereskedők ennek hatására valószínűleg visszaadják POS-termináljaikat, hogy ne kelljen kifizetni a fenntartási költséget.

Tovább olvasom »
ágazati különadók, cégértékesítés, e-útdíj, rezsicsökkentés, tranzakciós illeték, válságadó

A válságadók drasztikusan csökkentik a cégértéket

piacesprofit.hu

A szektorális különadók számos cég értékét csökkenthették, egyes piacszabályzó rendelkezések pedig – szélsőséges esetekben – teljesen el is tüntették a vállalkozások értékét az elmúlt években. Egyes szektorokban a növekvő adóterhek a cégeknek nem csak egyszeri, hanem hosszú távú pénzkiadást jelentenek, ezért a tulajdonosok és a potenciális befektetők szemszögéből jelentősen csökkentik a vállalkozás értékét.

Tovább olvasom »
banki átutalás, tranzakciós adó, tranzakciós illeték

Ennyibe kerül egy kkv-nak a számlahasználat

piacesprofit.hu

Drámai hatása is lehet annak, ha egy vállalkozást nagymértékben sújt a bankok által átutalási költségként továbbterhelt tranzakciós illeték. Éves szinten ez akár több százezres kiadást is jelenthet egy kisvállalkozásnál és ez bizony jelentősen gyengítheti őt külföldi versenytársaival szemben.

Tovább olvasom »