tranzakciós adó

tranzakciós adó, uniós jog

Nem mondanak le az új adóról

piacesprofit.hu

Ismét felvetették a kissé háttérbe szorult európai tranzakciós adó ötletét a közösség pénzügyminiszterei. Ez csak nevében azonos a magyar “testvérrel”, viszont a korábbi tervvel ellentétben minden országban bevezetnék – így nálunk is.

Tovább olvasom »
bankszámla, tranzakciós adó, vállalkozói bankszámla

A lényeg: minden drágul

Timár Gigi

Maximum néhány akciónak örülhetnek a kisebb vállalkozások, ha a banki díjakról van szó. A legtöbb bank emelte a díjait vagy szolgáltatásokat szüntetett meg, hogy csökkentse költségeit. A Piac&Profit szakértője elemzi a banki díjak változásait.

Tovább olvasom »
bankhasználati szokások, készpénz, tranzakciós adó

Ne rajtunk múljon, ha fizetünk a készpénzért!

piacesprofit.hu

A banki ügyfél által korábban saját plasztikkártyájához beállított alacsonyabb készpénzfelvételi limit akadályozhatja, hogy a fogyasztó akár egy művelettel 150 ezer forintnyi összeget vegyen fel ATM-jéből. A probléma azonnal orvosolható a saját banknál történő limitmódosítással.

Tovább olvasom »
banki költségek, céges bankszámla, tranzakciós adó

Bankszámla Szlovákiában? Megéri!

piacesprofit.hu

A tranzakciós adók miatt egyre jobb megoldás lehet a külföldi bankszámlák használata a vállalkozások számára. Szlovákiában már havi 6-7 euróért lehet kapni olyan számlacsomagot, ami korlátlan ingyenes utalást tartalmaz. Céget Szlovákiában bejegyezni viszont meggondolandó.

Tovább olvasom »
bankhasználati szokások, banki költségek, tranzakciós adó

Akár milliós megtakarítást is hozhat a jó bankhasználat

Timár Gigi

Sok szó esik mostanában arról, mekkora terhet jelent a cégeknek a tranzakciós adó bevezetése, számos cég gondolkozik az újabb teher elkerülésének lehetséges módjain. Gergely Péter a Bankráció.hu szakértője szerint viszont sokkal inkább a bankhasználati szokásainkat kellene racionalizálni a jelentős megtakarítás érdekében. Ha ebben tudatosak vagyunk, a plusz adónál lényegesen nagyobb terheket is megspórolhatunk.

Tovább olvasom »
adózás 2014, előrejelzés 2014, fordított adózás, fordított áfa, pénztárgépek online bekötése, tranzakciós adó

Optimisták lettünk decemberre

kkummer

Az online pénztárgépek egy része szinte biztos nem nem indul el január másodikától, a cukornál sem lesz fordított áfa, és a rezsicsökkentések hatása is kérdőjeles, mégis optimisták mind az elemzők, mind a magyar vállalkozók a jövő évet tekintve.

Tovább olvasom »
banki átutalás, tranzakciós adó, tranzakciós illeték

Ennyibe kerül egy kkv-nak a számlahasználat

piacesprofit.hu

Drámai hatása is lehet annak, ha egy vállalkozást nagymértékben sújt a bankok által átutalási költségként továbbterhelt tranzakciós illeték. Éves szinten ez akár több százezres kiadást is jelenthet egy kisvállalkozásnál és ez bizony jelentősen gyengítheti őt külföldi versenytársaival szemben.

Tovább olvasom »
bankkártya, bankkártya-használat, készpénz, készpénzhasználat, tranzakciós adó, tranzakciós illeték

Négy indok a kártyás fizetés mellett

piacesprofit.hu

A bankkártyás fizetés bevezetése és üzemeltetése ma már nem olyan nyögvenyelős, mint néhány éve volt, ennek megfelelően egyre több vevő igényli is. Amennyiben üzletében még nem lehet kártyával fizetni, érdemes lenne elgondolkodnia a bevezetésén. Mondunk négy indokot is, miért.

Tovább olvasom »