trafik

árazás, fogyasztóvédelem, trafik

Pánik a trafikokban!

piacesprofit.hu

Kisebb pánik tört ki a dohányboltosok körében, ugyanis elterjedt, hogy bírságol a fogyasztóvédelmi hatóság, ha nem tüntetik fel, mennyibe kerül szálanként a cigaretta. A Nemzeti Dohányszakkereskedők Egyesülete felhívta tagjai figyelmét, hogy ne csak a teljes doboz árát írják ki. A fogyasztóvédők szóvivője szerint azonban nincs ok aggodalomra.

Tovább olvasom »
gyógyszertár, oktatás, pályázat, pénztárgépek online bekötése, taxisrendelet, trafik

Új világ kezdődik szeptembertől

piacesprofit.hu

Nagy fába vágja a fejszéjét, aki megpróbál összegyűjteni minden változást, ami szeptember elsejétől beköszönt az országban: átalakítások jönnek a taxik, a gyógyszertárak és a pályázati dokumentációk területén is. Mi mégis megpróbáltuk összeszedni a legfontosabbakat.

Tovább olvasom »
cafeteria, e-útdíj, nemzeti dohánybolt, szép kártya, trafik, trafiktörvény

Mától megváltozik az életünk

piacesprofit.hu

Július 1-jétől elindult az e-útdíj rendszer, megnyíltak a Nemzeti Dohányboltok és változtak a SZÉP-kártya felhasználására vonatkozó szabályok is. A pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közötti online kapcsolat megteremtésére (s ezzel együtt az erre alkalmas gépek cseréjére) két hónap haladékot kaptak ugyanakkor a vállalkozók.

Tovább olvasom »
onlinekassza, pénztárgépek online bekötése, trafik

A trafikos pénztárgépek kétharmadát le kell majd cserélni

piacesprofit.hu

Piaci információk szerint a koncessziótulajdonosok bő harmada, azaz kétezer üzlet döntött olyan pénztárgép beszerzéséről, amelyeket később nem lecserélni, hanem csak hozzáigazítani kell majd az NDN és a NAV technikai elvárásaihoz. A trafikosok nagyobb része viszont olcsó, 30-40 ezer forintba kerülő, hagyományos pénztárgépet vett, amellyel nehézkes lesz az adminisztráció, ráadásul az átmeneti időszak leteltével, augusztus 31-én ki is lehet dobni a fölöslegessé váló berendezést.

Tovább olvasom »