törzstőke

alaptőke, BT, cégalapítás, cégalapítás ára, egyéni vállalkozó, jogszabályok, kft, Kkt., törzstőke, vállalkozók fóruma, zrt.

Ingyenessé vált a cégalapítás – minden, amit tudni kell a márciusi jogszabály-változásokról

piacesprofit.hu

Márciusban több cégformánál is ingyenes lett a cégeljárási illeték és a közzétételi költségtérítés; ezekért korábban egy kft. esetén 105 ezer forintot kellett fizetni. Az új Polgári Törvénykönyv egy kevésbé ismert szabálya szerint ráadásul úgy is létrehozható kft., hogy az alapításkor a vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátására nem kerül sor. Legújabb cikkében Bacskó László, a Bacskó Ügyvédi Iroda vezetője, a vallalkozokforuma.hu szakértője tekinti át a jogszabály-változásokat, és hogy mit jelent mindez a kkv-szektornak.

Tovább olvasom »
cégbíróság, kft, törzstőke, törzstőke emelés, vállalkozás

Egy hét van a végső határidőig

piacesprofit.hu

8 napja maradt a Kft. tulajdonoksoknak a jegyzett tőkét hárommillió forintra emelni. Március 15-e a végső határidő, amikorra a cégeknek az új Ptk. előírásaival összhangba kell hozni működésüket. Ha a társaság a tőkeemelés feltételeit nem tudja biztosítani, ugyanezen időpontig döntenie kell a cég átalakulásáról, a változásbejegyzési kérelmeket pedig április 14-ig kell benyújtani a cégbírósághoz.

Tovább olvasom »
kényszer-végelszámolás, kft, törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk., végelszámolás

Mi lesz azokkal, akik nem emelnek törzstőkét?

PP/MTI

2017. március 15-e a végső határidő, amikorra a cégeknek az új Ptk. előírásaival összhangba kell hozni működésüket. Kft.-k esetében ez a jegyzett tőke hárommillió forintra való emelését is jelenti, aminek még mindig sokan nem tettek eleget. Mi történik azokkal, akik bukják a határidőt?

Tovább olvasom »
opten, törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk.

Alig csökkent a bajban lévő kft-k száma

piacesprofit.hu

Már csak néhány hét van hátra a kft-knek a tőke emelésére kapott haladékából, a jelenlegi állapot szerint még 63 ezer cégnek kell sürgősen intézkednie. Egy évvel, ezelőtt, amikor kitolták a végső határidőt, 100 ezer körül volt a tőkekövetelményeknek nem megfelelő kft-k száma az Opten adatai szerint.

Tovább olvasom »
cégmódosítás, kötelező tőkeemelés, törzstőke, új Ptk.

90 ezer cégnek fel kéne kötnie a gatyát

piacesprofit.hu

Vészesen közeledik a határidő, amikorra a kft-k, és rt-k okiratát kötelezően az új Ptk. rendelkezéseihez kell igazítani. 90 ezer cég viszont még mindig nem kezdett neki ennek a folyamatnak, pedig csúnya büntetés lehet a vége a késlekedésnek – figyelmeztet az RSM-DTM szakértője.

Tovább olvasom »
törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk.

Közeledik a kötelező törzstőke emelés – Milyen módon teljesíthetik a cégek?

piacesprofit.hu

Talán már minden érintett tud róla, hogy a korlátolt felelősségű társaságoknak legkésőbb 2016. március 15. napjáig meg kell felelniük az új Polgári Törvénykönyv rendelkezéseinek. Nagyon sok kft. esetében e kötelezettség egyben azt is jelenti, hogy törzstőkéjüket fel kell emelni legalább 3.000.000 forintra. Jobb a törzstőke emelésre időben felkészülni, és nem az utolsó pillanatban rohanva intézkedni, ezért nézzük meg, milyen módokon lehetséges a törvényi kötelezettség teljesítése.

Tovább olvasom »
tagi kölcsön, törzstőke, törzstőke emelés

Két legyet egy csapásra – törzstőkeemelés tagi kölcsönből

piacesprofit.hu

Meglehetősen nagy azon cégek száma, amelyek jelentős összegű tagi kölcsönnel rendelkeznek, ami sok szempontból hátrányos számukra. Ugyanakkor ismeretes, hogy az új Ptk. alapján a kft.-k legkésőbb 2016. március 15. napjáig kötelesek felemelni törzstőkéjüket 3 millió forintra. Vajon lehetséges-e, hogy egy cég úgy emelje meg a törzstőkéjét, hogy közben megszabadul a tagi kölcsöntől is? Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »