tőkeemelés

adózás, kötelező tőkeemelés, nav, tőkeemelés

Csúnyán rá lehet faragni a tőkeemelésre

piacesprofit.hu

A létesítő okirat nem elég körültekintő megszerkesztése miatt akár súlyos anyagi veszteségeket is elszenvedhet egy cégből kilépő tulajdonos, mivel olyan jövedelem után kell adót fizetnie, amelyet korábban már leadózott – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Tovább olvasom »
jogszabálymódosítás, tőkeemelés, új Ptk.

Még egy évig tart a kegyelem

piacesprofit.hu

A kft-k és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Ptk.-nak való megfelelésre. Ennek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le. A döntés értelmében a kft.-knek legkésőbb 2017 tavaszáig kell hárommillió forintra emelniük törzstőkéjüket.

Tovább olvasom »
tőkebevonás, tőkeemelés, vállalati hitelezés

Pénz kell? De mennyi?

piacesprofit.hu

Pénz nélkül egyetlen növekvő vállalat sem életképes, éppen ezért minden egyes cégnél természetes folyamat a potenciális pénz-, illetve tőkeforrások folyamatos felkutatása. Csakhogy ha megtaláltunk egyet, akkor felmerül a kérdés: mennyire is van szükségünk?

Tovább olvasom »
tőkeemelés, tőkekövetelmény, új Ptk.

Mennyi tőke kell?

piacesprofit.hu

A társasági jog tőkekövetelményeinek alapvetően hitelezővédelmi funkciói vannak, ugyanakkor legalább ilyen fontos, hogy a jogi szabályozás ne legyen gátja a vállalkozások piacra lépésének. Az új Ptk. jelentősen változtatott a pénzbeli vagyoni hozzájárulás teljesítésére vonatkozó szabályokon, amelyek most már egyre több cég számára aktuálissá válnak.

Tovább olvasom »
befektető, cégérték, tőkeemelés

Három fontos kérdés tőkeemelés előtt!

piacesprofit.hu

Pénz nélkül egyetlen növekvő vállalat sem életképes, éppen ezért minden egyes cégnél természetes folyamat a potenciális pénz-, illetve tőkeforrások folyamatos felkutatása. A pénzt azonban nem vágják csak úgy hozzá a vállalkozóhoz, meg kell érte dolgozni.

Tovább olvasom »