tőkealap

éghajlatváltozás, energia, klíma, tőkealap, üvegházhatás

100 millió eurós alap a tiszta energiáért

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy közös befektetési alap létrehozásáról egyezett meg, amely az innovatív európai vállalatokat fogja segíteni merőben új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában.

Tovább olvasom »
csr, felelős vállalatok, Social Impact Fund, társadalmi felelősségvállalás, tőkealap

Tőkealap indul közhasznú vállalkozások segítésére

piacesprofit.hu

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (THBE), valamint az Európai Beruházási Alap (EIF) közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 6,25 milliárd forint tőkebefektetéssel elindul a Social Impact Fund elnevezésű tőkealap. Az Alap olyan vállalkozásokba fektet tőkét, melyek üzletileg és társadalmi szempontból egyszerre termelnek eredményt.

Tovább olvasom »
kína, magyar fejlesztési bank, tőkealap

Közös kínai-magyar magántőkealap jöhet létre

piacesprofit.hu

Létrejött a Kínai–Közép-Kelet-Európai Bankközi Szövetség Megalapítását Szolgáló Együttműködési Megállapodás, amelyben a tagállamok fejlesztési bankjai szoros együttműködésre törekszenek. Ennek kereteiben az MFB Invest Zrt. és a kínai tulajdonban álló Chi Fu Investments szándéknyilatkozatot írt alá közös magántőkealap létrehozására

Tovább olvasom »
befektetés, ipari vállalkozások, kockázat, tőkealap

Új tőkeprogram az iparban

piacesprofit.hu

Nyolcmilliárd forint keretösszeggel szeptemberben elindult a közép-magyarországi ipari vállalkozások fejlesztését és bővítését támogató Irinyi II. Kockázati Tőkealap. A befektetéseket az a Széchenyi Tőkealap-kezelő hajtja végre, amely már 2011 óta aktív a piacon, és tőkebefektetéseivel az évtized első felében közel 100 hazai vállalkozást támogatott.

Tovább olvasom »
kockázati tőke, Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt., tőkealap

Új tőkealapokat indít a kormány

piacesprofit.hu

A kormány meghosszabbította a Széchenyi Tőkebefektetési Alap futamidejét és 8 milliárd forinttal megemelte annak tőkéjét, valamint döntött két új tőkealap indításáról, amelyek közép-magyarországi és határmenti vállalkozások fejlesztését segítik szeptembertől.

Tovább olvasom »
befektetés, széchenyi tőkebefektetési alap, tőkealap

Tőkeinjekciót kapott a Mobile Engine

piacesprofit.hu

Kisebbségi tulajdonrész megvásárlásával első lépésben 58 millió forintos tőkeemeléssel, későbbi fejlesztési stádiumokban további 58 millió forinttal segíti a miskolci MobilEngine információtechnológiai cég nemzetközi terjeszkedését a Széchenyi Tőkebefektetési Alap.

Tovább olvasom »
garancia, kkv, kkv finanszírozás, kkv hitel, kkv pályázat, kkv támogatás, munkahelyteremtés, start, tőkealap

Tőkegarancia munkahelyteremtéshez

piac-profit.hu

Munkahelyteremtő beruházások támogatásához is vállal pályázati garanciát a Start Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által, a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt, NFA-2012-KKV kódjelű pályázati program keretén belül idén 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 7,3 Mrd Ft értékben.

Tovább olvasom »
tőkealap

“Érdemes komolyan venni a három hónapos határidőt”

piacprofit.hu

A negatív saját tőke súlyos következményekkel, rendezésének elhanyagolása akár a társaság megszűnésével is járhat a szabályozás szerint. Bár a törvényi rendelkezés elsősorban a hitelezők védelmét szolgálja, a társaságok saját érdeke is a tőkehelyzet rendezése, hiszen a tőkehiány a közbeszerzési és uniós pályázatokon, vagy hitelfelvételkor is kizáró szempont lesz. „Több megoldás közül is választhatnak az érintettek, halogatni nem ajánlott és nem is érdemes a döntést” –véli az RSM DTM szakértője.

Tovább olvasom »
befektetés, kkv, tőkealap

Nem vonzóak a magyar kiscégek

piacprofit.hu

Évek óta egyre kevesebb az olyan hazai kkv, amelyikben egy külső befektető perspektívát lát és hajlandó a pénzét odavinni. A gond nem a forráshiánnyal, hanem inkább a cégek felkészületlenségével magyarázható.

Tovább olvasom »
kkv, tőkealap

6-8 cégen segíthet az első magyar kockázati tőkealap

piacprofit.hu

A hazai intézményi befektetői piac legfontosabb szereplőinek részvételével megalakult az első magyar, magántulajdonú kockázati tőke befektetési alap. A Centrál csoporthoz tartozó Centrál Fund Kockázati Tőkealapot 5,2 milliárd forint jegyzett tőkével alakították, amely várhatóan tovább növekszik. Az alap kizárólag a magyarországi kis- és középvállalati (kkv) szektorban fektet be.

Tovább olvasom »