tokaj

borászat, tokaj, turizmus

Tokaj: túl a furminton

piacesprofit.hu

Tokaj hazánk egyik legkedveltebb borvidéke. Bár a 2000-es évekig Tokaj neve egyet jelentett az édes borokkal, a hegyaljai borászok bebizonyították, hogy száraz boraik is méltók a fogyasztók figyelmére. A nemzetközi szinten is ismert és elismert tokaji aszúk mellett a különleges terroirt visszatükröző, elsősorban furmintból és hárslevelűből készült tételek hazánkban és határainkon túl is egyre keresettebbek.

Tovább olvasom »
agrármarketing, borászat, borászok, facebook, kkv marketing, tokaj, tokajhegyalja, versenytárs, versenytársak, y generáció

A versenytárs nem ellenség – van, aki ezt itthon is látja

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Versenytársak, de nem ellenségek és ezt meg is szeretnék mutatni. Röviden így foglalható össze a Tokaj Y, a fiatal Y-generációs borászok néhány hónapja alakult szakmai összefogásának lényege. Bár egy borvidéken dolgoznak, egy helyre, egy időben nehéz összehozni a csapatot, így mi most Zsirai Katával beszélgettünk a Tokaj Y-ról, tervekről, jelenről és jövőről.

Tovább olvasom »
borászat, szőlőültetvények, tokaj

Sok és jó szőlő lesz az idén

piacesprofit.hu

Jó minőségű és jelentős mennyiségű szőlőtermésre számítanak az idén a magyarországi borvidékek többségén. Egyes térségekben ugyanakkor a jelenleg nagy hőség miatt vannak aggodalmak az MTI által megkérdezett szakemberek nyilatkozatai alapján.

Tovább olvasom »
borászat, eredetvédelem, tokaj

Elbuktuk: Szlovákia is használhatja a Tokaj nevet

piacesprofit.hu

Az Európai Törvényszék elutasította a „Vinohradnícka oblast’ Tokaj” megjelölésnek az E Bacchus nyilvántartásba Szlovákia tekintetében történt bejegyzésével szemben Magyarország által indított keresetet. Az ítélet indoklása szerint a bejegyzés nem támadható meg, hiszen arra automatikus módon kerül sor, azon oltalom alapján, amelyben e megjelölés az Unióban már az e nyilvántartásba való bejegyzése előtt is részesült. A tokaji borvidék egy része ugyanis Szlovákiában található.

Tovább olvasom »