tobin-adó

adó, amerika, amerikai elnökválasztás, buffett, politika, tobin-adó, usa elnökválasztás, vagyonosodás

A gazdagokat sújtaná a tranzakciós adó Amerikában

klímablog

Egy fenntartható társadalomban kulcsfontosságú feladat lenne a vagyoni egyenlőtlenségek mielőbbi csökkentése. Warren Buffett egyetért a vagyonos befektetők által pörgetett származékos ügyletek, derivatívák adóztatásával, mégsem arra a demokrata politikusra szavazna, aki bevezetné ezt az adónemet, ha megválasztják elnöknek.

Tovább olvasom »
adó 2012, mnb, simor, széll kálmán terv 2.0, telekom adó, tobin-adó, tranzakciós adó, vosz

Kétarcú adócsomag

piacesprofit.hu

A pénzügyi tranzakciós adó bevezetését a jól nyomon követhető, elektronikus ügyletek arányának növelése kíséri, ami jelentős fehéredéssel járhat együtt más adónemeknél is. A telekom adó viszont több mint 2 forintos teher is lehet. A Széll Kálmán Terv 2.0 programban fellelhető gazdasági és pénzügyi célkitűzéseket az RSM DTM Hungary Zrt. elemezte.

Tovább olvasom »
konvergencia, matolcsy, széll kálmán terv, széll kálmán terv 2.0, telefonadó, tobin-adó, túlzottdeficit-eljárás

Széll Kálmán Terv 2.0 – Célba talál?

Kolossa Katalin

Minimum kétkedésre adhat okot az a tény, hogy a hétfőn délután nyilvánosságra hozott Széll Kálmán Terv 2.0 című dokumentumot az elemzők hasonlóképpen kommentálták, mint a magyar kormány szerint nagyrészt megvalósult, elemzők szerint viszont nemigen realizálódott 2011-es első változatot: az irány jó, de nagy a megvalósítás kockázata. Ráadásul az elmúlt egy év alatt a piac bizalma is megfogyatkozott, nem beszélve a hazai növekedési kilátásokról. Így a nyilvánosságra hozott elképzeléseket összefoglaló konvergenciaprogram is csak némileg jelent többet, mint a kormánytól már megszokott verbális beavatkozás, a tervezet tartalma pedig az egyedüli kilábalást jelentő növekedést fékezi tovább.

Tovább olvasom »
tobin-adó

Lesz-e új adó?

piacprofit.hu

Rendkívül bizonytalan az uniós szintű pénzügyi regisztrációs adó (Tobin-adó) bevezetése, hiszen egyelőre még csak 3 tagállam támogatja teljes mellszélességgel, hárman határozottan ellenzik azt, míg 21 ország bizonytalan. Magyarország a támogatók közé sorolható.

Tovább olvasom »