tisztességes üzlet

akció, árleszállítás, jogi kisokos, online vásárlás, tisztességes üzlet

Különleges akciók, árleszállítások? – Ne hagyjuk magunkat átverni!

piacesprofit.hu

A gyilkos árversenyben se szeri, se száma a különböző árleszállításoknak és akcióknak, amelyek keretében ténylegesen vagy látszólag jelentősen a normális ár alatt vásárolhatunk. Nem minden ajánlat olyan jó azonban, mint amilyennek elsőre látszik, és vannak, akik a vásárlók kihasználására törekednek látszólagos kedvezményekkel. Mit tehet a fogyasztó, akit átejtettek? Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
fogyasztóvédelem, termékbemutató, tisztességes üzlet, törvényjavaslat, ügyfélszolgálat

Szigorúbb szabályok várnak az árubemutatókra

PP/MTI

Ügyfélszolgálatot kell fenntartaniuk a jövőben az árubemutatóval egybekötött termékértékesítést folytató vállalkozásoknak, és az ilyen cégek a fogyasztóknak nem nyújthatnának fogyasztói hitelt – többek között ezt tartalmazza a Kereszténydemokrata Néppárt csaló termékbemutatók visszaszorítását célzó javaslata, amelyet csütörtökön nyújtanak be az Országgyűlésnek.

Tovább olvasom »
gazdasági környezet, korrupció, tisztességes üzlet

Csapdában a magyar cégek?

Sipa

A környező országokhoz képest is magas Magyarországon a gazdasági szereplők körében azoknak az aránya, akik úgy érzik, széles körű a korrupció az országban – derült ki az EY könyvvizsgáló és tanácsadó cég megrendelésére készített felmérésből. Jávor István korrupciókutató, szervezetszociológus szerint sokszor csapdahelyzetben vannak a vállalkozások. Ugyanakkor bár Magyarországon valóban nem fényes a helyzet a szakember szerint, és ebben a régióban Ukrajna után a második legfertőzöttebb ország vagyunk, azért Romániában és Bulgáriában is komoly probléma a korrupció.

Tovább olvasom »
árazás, beszállító, gazdasági erőfölény, gvh, tisztességes üzlet, tisztességtelen beszállítói magatartás, versenyhivatal

Kisvállalkozás is lehet erőfölényben

Sipa

Gazdasági erőfölényben „konyhanyelven” szólva az a vállalkozás van, amely valamilyen okból a piactól függetlenül hozhat döntéseket például arról, hogy mennyiért adja a termékét. Ez nemcsak nagy cégekre lehet igaz, a tisztességtelen verseny viszont mindenki számára tilos.

Tovább olvasom »
közvetlen értékesítés, termékbemutató, tisztességes üzlet

Nem minden termékbemutató csalás!

piacesprofit.hu

slágertémának számít a fogyasztók átverése a termékbemutatók során, erről a kormányzati szervek is adtak ki ismételt figyelmeztetést a napokban. A Közvetlen Értékesítők Szövetsége egyetért a fokozott óvatossággal, és elítéli a vásárlókat megkárosító, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató cégeket, de kiemeli: tisztességes vállalkozások is szerveznek termékbemutatókat.

Tovább olvasom »
bőséges csere, tisztességes üzlet, vásárlói hűség

Többet adni mindig megéri!

piacesprofit.hu

Akár egy egyénről legyen szó, akár egy csoportról vagy egy cégről, a hosszú távú fennmaradásuk és életszínvonaluk minősége attól függ, milyen cseréket folytatnak a környezetükkel. Azok, akik a bőséges csere mellett döntenek, akkor is virágoznak, amikor a többiek gondban vannak.

Tovább olvasom »