tiszta energia

energia, energiacsomag, eu, megújuló energia, napelem, napenergia, tiszta energia

Új uniós energiacsomag: megéri napelemet venni

Zubor Zalán

Az EU 4. energiacsomagjával foglalkozó cikkünk második részében a lakossági fogyasztás és termelés átalakulásáról, új jogcímekről és piaci szereplők megjelenéséről lesz szó. A csomag vonatkozó rendelkezéseinek elsősorban azok örülhetnek, akik saját napelemet használnak, ők hamarosan könnyebben kereshetnek pénzt a fel nem használt energia eladásával.

Tovább olvasom »
amerika, donald trump, földgáz, fosszilis energiahordozó, megújuló energia, munkahelyteremtés, olaj, szélenergia, tiszta energia, usa

A megújuló szektorban vannak az új álláslehetőségek

KlimaBlogger

Amerikában a legnagyobb sebességgel növekvő munkakör a szélturbina-szakembereké. Míg a földgáz- és olajiparban csökkent az állások száma, a megújuló energiák ágazatában tizenkétszer gyorsabban nőtt, mint a gazdaság egészében. Pont ezt a jól teljesítő szektort ignorálja Donald Trump fosszilis-párti energiapolitikája – és a magyar törvényhozás.

Tovább olvasom »
fenntartható növekedés, megújuló energia, tiszta energia

Bebikázott a Tesla aksija

piacesprofit.hu

Kevesebb mint egy hónap alatt mintegy egymilliárd dollárnyi rendelés érkezett a Tesla szuperakkumulátorára. Nemcsak a lakossági, hanem a nagyobb teljesítményű, cégeknek is alkalmas egységekért is tülekednek a fogyasztók.

Tovább olvasom »
adózás, fenntarthatóság, megújuló, napelemek, termékdíj, tiszta energia

Bünteti a megújulókat a kormány

piacesprofit.hu

Három a magyar igazság tartja a közmondás, ám törvényalkotónak sikerült ezt is túlszárnyalnia. Az elmúlt időszakban a napelemes rendszerek elterjedését nemhogy nem segíti elő a törvényalkotó, hanem igyekszik minél jobban megsarcolni azt – állítja egy szakmai szervezet.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, megújuló energia, tiszta energia

Energiatermelő sétányok egy biomasszamezőn

piacesprofit.hu

Német fejlesztők olyan piezoelektromos sétányt terveztek egy biomasszatelepre, mely energiát termel, miközben sétálnak rajta az emberek. A Golden Roots mező elsősorban biomassza-technológiával állít elő energiát. A piezoelektromos sétányok pedig mozgás által termelnek plusz energiát.

Tovább olvasom »
adózás 2015, fenntartható fejlődés, környezetvédelmi termékdíj, megújuló energia, napelemek, tiszta energia

Csak egy újabb értelmetlen sarc

piacesprofit.hu

A napelemekre vonatkozó környezetvédelmi termékdíj jelenlegi formájában több kárt okoz, mint hasznot, hiszen így jelentősen emelkedik a napelemes rendszerek ára, hátrányba kerülnek a magyar vállalkozások, miközben húsz éven belül nemigen kell foglalkozni a napelemek újrahasznosításával.

Tovább olvasom »