tételes adózás

adóemelés, adóváltozás, adózás, adózás 2017, airbnb, eho, fizetővendéglátás, tételes adózás

Nő az Airbnb adója januártól

PP/MTI

Nő a fizetővendéglátók tételes átalányadója, ezzel együtt viszont megszűnik az egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettségük január elsejétől – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább olvasom »
adótartozás, adózás, kisadózók, kisvállalati adózás, tételes adózás

Figyelhetjük a postát – Levélben értesít tartozásunkról a NAV

piac-profit.hu

A NAV 2012. július 20-tól megkezdi a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Az adóhatóság – mint „adófolyószámla-vezető” – október 31-ig tájékoztatja azokat az adózókat, akiknek több mint 1000 forint eltérés mutatkozik az egyenlegében, és azokat, akiknek a terhére 2011. adóévre késedelmi pótlékot számított fel.

Tovább olvasom »
adó 2012, költségcsökkentés, költségvetés, költségvetés 2013, költségvetési tanács, mnb, regisztrációs adó, simor andrás, társasági adó, távközlési adó, telefonadó, telekom adó, tételes adózás, tranzakciós adó, vagyonadó, válságadó, vértes, Vértes András

Bukás a költségvetés, vagy csak rizikós? – Megoszlanak a vélemények

PP/MTI

A Magyar Közgazdasági Társaság hétfői budapesti konferenciáján Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke és Balatoni András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója ellentétesen ítélte meg mind a jövő évi költségvetést, mind a magyar makrogazdaság helyzetét. Simor András jegybankelnök szerint romlik a költségvetés pozíciója a Munkahelyvédelmi Akcióterv elfogadásával, míg Domokos László, az ÁSZ elnöke szerint a közpénzek elköltésének jobb átláthatóságára, eredményességének növelésére lenne szükség.

Tovább olvasom »
adózás, kisadózók, munkavédelmi akcióterv, tételes adózás

Nem biztos, hogy megéri a tételes adózás

piacprofit.hu

Nem minősül vállalkozás érdekében felmerült költségnek a kisadózó vállalkozásoknak kifizetett összeg a héten benyújtott törvényjavaslat szerint. Ez a nem érintett vállalkozói körnek is problémát jelenthet – hívta fel a figyelmet rá Hegedüs Sándor, az RSM DTM adópartnere.

Tovább olvasom »