termelői piacok

fogyasztói szokások, piac, termelői piacok, vásárlási szokások, zöldségtermesztés

Egyre népszerűbbek a termelői piacok

piacesprofit.hu

Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban. A termelői piacokon mindenki csak a saját maga által termelt, előállított árut értékesítheti, egyre több vásárló keresi ezt a közvetlen értékesítési formát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara internetes piackeresője mindenkinek megmutatja, hol talál ilyen piacot, vagy akár konkrét terméket.

Tovább olvasom »
családi gazdaság, kistermelő, őstermelő, őstermelők, piac, termelői piacok, tudatos fogyasztás

Újabb lökés a termelői piacoknak

PP/MTI

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mozgó piac program, ennek értelmében közösen vállalják a kistermelők, az őstermelők és a családi gazdaságok értékesítési lehetőségeinek elősegítését, valamint a rendezett piaci viszonyok megteremtését.

Tovább olvasom »
kistermelő, őstermelő, termelői piacok

Új megjelenési lehetőség kistermelőknek!

piacesprofit.hu

Május 11-én, immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Közös Piac – Közösségi Termelői Vásár, ahol a termelők hatalmas választékkal várják az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket. Még jelentkezhetnek olyan hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák, akik ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, őstermelő, termelői piacok

A vidék meghódította Budapestet

piacesprofit.hu

Több mint húszezer látogatónál tart már a nemrég elindított Vidék Mustra program. A kitelepült árusok mindent eladtak, vagyis sokak számára kínálnak lehetőséget a szaporodó termelői piacok.  A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint ez a siker azt mutatja, hogy a vidék meghódította a fővárost.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, őstermelők, termelői piacok

Szaporodó termelői piacok

Új termelői piac nyitotta meg augusztus negyedikén kapuit Budapesten. Magyar zöldségeket, gyümölcsöket és élelmiszereket árusíthatnak ős- és kistermelők szombattól a főváros VII. kerületének szívében, a Rózsák terén.

Tovább olvasom »
alapvető élelmiszer, élelmiszer, élelmiszer-értékesítés, gyümölcstermesztés, termelői piacok, zöldségtermesztés

Termelői piacon vesz almát az átlagmagyar

Egyre több gyümölcsöt és zöldséget vásárolnak a magyar háztartások, javarészt még mindig a hagyományos csatornákon keresztül, a termelői piacokon, illetve a kiskereskedőknél, utcai árusoknál. A gyümölcsök között az alma, a zöldségekből a burgonya a legnépszerűbb.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, őstermelők, termelői piacok

Egyre népszerűbbek a termelői piacok

PP/MTI

A bürokrácia egyszerűsítésével, a működés anyagi támogatásával, a kereskedelmi jogszabályok módosításával segíti az agrártárca a termelői piacok létesítését, amelyek ennek eredményeként mindenfelé sorra alakulnak. A régi-új elárusító helyekről országos körképet készítettek az MTI tudósítói.

Tovább olvasom »