teljesítménymérés

garancia, ingatlanjog, jogi kisokos, teljesítménymérés

Hogyan vehetjük rá a kivitelezőt, hogy jól végezze a munkáját?

piacesprofit.hu

A garanciális visszatartás vagy más néven jóteljesítési garancia viszonylag elterjedt, elsősorban az építési szerződések körében. A jóteljesítési garancia azt a célt szolgálja, hogy az építtető biztosítékot kapjon arra az esetre, ha a kivitelező hibásan teljesít. Mi a jóteljesítési garancia lényege? Milyen védelmet nyújt a kivitelező fizetésképtelensége esetére? Szakértőnk megválaszolja a legfontosabb felmerülő kérdéseket!

Tovább olvasom »
burn-out, burnout, cégvezetők csúcstalálkozója, értékrend váltás, karrier, kiégés, menedzsment, pszichológia, szervezetfejlesztés, teljesítménymérés

Egy cég éppúgy kiéghet, mint az ember

Kriston László

Nemcsak az embereknek van vitalitása, hanem a cégeknek is, hiszen emberek csoportjából áll. Az emberi kiégésből következik a szervezeti kiégés. A színészből vezetői coach-csá avanzsált Borbély László szerint nemzetközi szinten a kiégés a legnagyobb probléma a cégek életében és ez képezi a szervezetfejlesztés legnagyobb akadályát.

Tovább olvasom »
burn-out, munkahelyi stressz, munkavállaló, teljesítménybér, teljesítményértékelés, teljesítménymérés

Nem kiégés, csak szimpla lustaság

kfarkas

Habár a munkahelyi stressz és a burn out szindróma komoly gond lehet egy cégnél, a teljesítménycsökkenésre ez csak az egyik magyarázat. Sok alkalmazott ugyanis napi több órán keresztül egyszerűen csak lustálkodik.

Tovább olvasom »
ellenőrzés, m2m, okosmérő, teljesítménymérés

A kontroll a legfontosabb előny a cégeknek

piacesprofit.hu

Egyre fontosabb szempont a cégek életében a mérhetőség, ugyanis jelentős költségeket takaríthatnak meg azok a vállalatok, melyek ellenőrzésük alatt tartják a munkakörnyezetüket. Az M2M megoldások szinte teljes körű átláthatóságot biztosítanak a cégek számára, és a szerteágazó lehetőségeknek köszönhetően a dolgozók és az eszközök mérhetővé, a vagyontárgyak pedig védhetővé válnak, s költséghatékonyság tekintetében is előnyökre tehetnek szert.

Tovább olvasom »
bér, teljesítménybér, teljesítménymérés

Objektív teljesítménymérés, objektív jövedelem?

piacesprofit.hu

A prémium, az alkalmazotti jövedelem, akár a fizetés megállapítása egyre több munkahelyen teljesítménymérés felhasználásával folyik. Ehhez a munkatársi teljesítménymérés rendszerét gondosan és objektíven érdemes felállítani, mivel így motiváló, alapos és világosan értelmezhető mindenki számára. Amennyiben ilyen rendszerünk nincs, akkor sem a munkatárs, sem a munkáltató számára nem könnyű feladat egy fizetési nap előkészítése, majd túlélése.

Tovább olvasom »