telephely

céges ingatlan, iroda, székhely, székhelyhasználat, székhelyszolgáltatás, telephely

Bajban vannak a székhelyszolgáltatók

piacesprofit.hu

Egy július 1-től hatályos minisztériumi rendelet várhatóan ellehetetleníti Magyarországon a legtöbb, professzionálisan működő székhelyszolgáltató működését. Az új szabályozás ugyanis előírja, hogy székhelyszolgáltatás alapjául a jövőben csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában áll. A legtöbb professzionális székhelyszolgáltató azonban ma Magyarországon bérelt irodában nyújtja ezeket a szolgáltatásokat – összegzi a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Tovább olvasom »
holding, külföldi adózás, külföldi terjeszkedés, külpiaci terjeszkedés, telephely

Miért legyünk multik?

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Megérett a cég és az elhatározás arra, hogy a vállalkozásunkat országhatárokon kívül is megmérettessük a piacon. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy holdingként működjünk tovább, esetleg telephelyet létesítsünk. A kérdés megválaszolásához elsősorban arra van szükség, hogy eldöntsük pontosan mi a célunk. Erről beszélt szerdán Dr. Magyar Csaba a Crystal Worldwide Kft. jogi igazgatója a Piac & Profit Céggondok, céges variációk című konferenciáján.

Tovább olvasom »
fkf, hulladék, telephely

Így kezeljük a céges hulladékot

asalgo

Amikor cégünk telephelyet alakít ki vagy újat választ, jó néhány feladat vár ránk. Az egyik legfontosabb, hogy gondoskodjunk a hulladékelszállításról.Ehhez szerződnünk kell a Fővárosi Közterületfenntartó ZRT-vel. Íme az FKF céges ügyfeleinek fenntartott szolgáltatásával kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok.

Tovább olvasom »
előírás, haccp, telephely

Takarítás: csak szabályosan!

piacesprofit.hu

Ha élelmiszergyártással vagy -forgalmazással foglalkozik egy vállalkozás, akkor a számtalan szigorú szabály mellett a telephely tisztán tartásának, takarításának módja is szigorú szabályokhoz kötött. Összeszedtük a legfontosabbakat.

Tovább olvasom »
ingatlan, szerződés, telephely

Erre az 5 dologra figyeljen, ha telephelyet bérel!

asalgo

A legtöbb vállalkozás hosszú hónapokig keres egy telephelynek alkalmas ingatlant, mire megtalálja és ekkor már alig várja, hogy használatba vegye. A cégvezetők ilyenkor hajlamosak felületesen átolvasni az eléjük tolt bérleti szerződést. Az alábbiakban néhány sarkalatos pont, amire érdemes figyelnünk, ha nem szeretnénk hosszú távra elköteleződni úgy, hogy az nem szolgálja üzleti érdekeinket.

Tovább olvasom »
felújítások, pénzspórolás, telephely

Telephely-felújítás: 7 dolog, amin garantáltan spórolhatunk

asalgo

Mint annyiszor az életben, egy felújításnál is megállja a helyét az a mondás, hogy „szegény ember drága cipőt vesz”. Egy olcsóbb ajánlatról könnyen kiderülhet, hogy a végén többe kerül majd, mint a drágábbnak tűnő verzió. Különösen igaz ez, ha hozzászámoljuk az időkiesést, amit a félprofi szakembergárda okoz, és az úgynevezett bújtatott anyagköltségeket, amiket nem terveztek be előre. Összegyűjtöttünk 7 olyan dolgot, amivel garantáltan spórolhat egy telephely-felújításnál.

Tovább olvasom »
céges ingatlan, ingatlanpiac, telephely

Mennyit ér most céges ingatlana?

piacesprofit.hu

Ha rendbe akarjuk tenni cégünk pénzügyeit, vagy egyszerűen csak tudatos stratégiai döntéseket akarunk hozni, ismernünk kell eszközeink értékét. Ingatlanok esetében ez komoly feladat elé állít bennünket. Bár a könyvelésben gyakran elegendő az amortizált bekerülési értéket szerepeltetni, ennek legtöbbször nem sok köze van a pillanatnyi piaci értékhez.

Tovább olvasom »