telefonadó

munka törvénykönyve, online kassza, startup pályázat, telefonadó, tranzakciós illeték, Varga-csomag

Brutális csomagot kaptunk augusztusban

kfarkas

Többet kellett fizetnie a lakosságnak és a vállalkozásoknak a fizetési, átutalási műveleteknél az emelkedő tranzakciós illeték miatt, és komolyan emelkedett a telefonadó is. Folytatódott az online kassza saga, változott a munka törvénykönyve és a szabiszabályok. Nem unatkoztunk augusztusban.

Tovább olvasom »
adózás 2013, telefonadó, tranzakciós illeték

Újabb adóemelések jönnek augusztustól

piacesprofit.hu

Emelik a tranzakciós illetéket, a telefonadót, a bányajáradékot, s a kamatjövedelmet is egészségügyi hozzájárulás terheli majd augusztustól. Az állami beruházásokat azonban nem állítják le – jelentette be Varga Mihály váratlanul, a hétfő délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »
adózás 2013, áfa, iparűzési adó, közműadó, társasági adó, telefonadó

Így adózunk jövőre

piacesprofit.hu

Az utolsó órákban is folyamatosan módosultak az adótörvények változásairól szóló kormány-előterjesztések, ami előrevetíti, hogy még érheti meglepetés a közeljövőben a piac szereplőit.

Tovább olvasom »
magyar telekom, mobil, telefonadó, telekommunikáció, telenor

Dumaadó: nem halunk bele?

Sebők Orsolya

Elsősorban a mobiltelefonálás költségeinek növekedésére számíthatnak a vállalkozások a most bevezetett telefonadó miatt. Mivel számukra a mobilitás és az azonnali reagálásra való képesség a verseny része, nem valószínű, hogy emiatt zsugorodni fog a mobilforgalom. Különösen, hogy a válság hatására már rég racionalizálták telefonálási szokásaikat. Az viszont elképzelhető, hogy a szolgáltatók eltérő üzletpolitikájának következtében megéri átszerződni. Az elkövetkező hónapokban érdemes figyelni az ajánlatokat.

Tovább olvasom »
adó 2012, költségcsökkentés, költségvetés, költségvetés 2013, költségvetési tanács, mnb, regisztrációs adó, simor andrás, társasági adó, távközlési adó, telefonadó, telekom adó, tételes adózás, tranzakciós adó, vagyonadó, válságadó, vértes, Vértes András

Bukás a költségvetés, vagy csak rizikós? – Megoszlanak a vélemények

PP/MTI

A Magyar Közgazdasági Társaság hétfői budapesti konferenciáján Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke és Balatoni András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója ellentétesen ítélte meg mind a jövő évi költségvetést, mind a magyar makrogazdaság helyzetét. Simor András jegybankelnök szerint romlik a költségvetés pozíciója a Munkahelyvédelmi Akcióterv elfogadásával, míg Domokos László, az ÁSZ elnöke szerint a közpénzek elköltésének jobb átláthatóságára, eredményességének növelésére lenne szükség.

Tovább olvasom »
adóemelés, adóhatóság, adózás, távközlési adó, telefonadó, telekom adó

Véget vetettek a lenyúlásnak

piac-profit.hu

Az uniós szabályozásnak megfelelően júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót. A július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatóknak minden elküldött üzenet – SMS és MMS – után is.

Tovább olvasom »
állásinterjú, félidőben a kormány, fenntartható fejlődés, ip telefon, magazin, munkaerőpiac, napelem, telefonadó

Adósújtott kkv-k

piacesprofit.hu

Megjelent a Piac&Profit júniusi száma, benne többek között áttekintéssel a kormány félidei eredményéről, összeállítással a változó környezethez való alkalmazkodást segítő tanácsokról. Elmondjuk, hogyan csökkentheti a telefonadó jelentette terhet, beszámolunk a hazai napelempiac lehetőségeiről és áttekintjük a munkaerőkiválasztás helyzetét.

Tovább olvasom »