tejkvóta

agrártámogatás, mezőgazdaság, tejkvóta, tejtermelők, uniós szabályozás

A fejlesztés jelentene kiutat a tejválságból

piacesprofit.hu

Korszerűsíteni kell a magyar tejfeldolgozó üzemeket, így lehet képes a tejágazat a belföldi igények kielégítésére. Jelenleg ugyanis az orosz embargó miatt más uniós országok árui árasztják el a piacot – mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 csatorna műsorában.

Tovább olvasom »
agrárkamara, tej, tejkvóta, tejtermelők

Európai gazdákkal tüntetnek a magyarok

PP/MTI

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja a szeptember 7-i brüsszeli tüntetésre készülő magyar tejtermelőket, mert a kamara szerint az Európai Uniónak mihamarabb válaszokat kell találnia a tejpiacon tapasztalható problémákra.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, tejkvóta, uniós szabályozás

Tej: nem kvóta kellene

PP/MTI

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a tejkvóta újbóli, ideiglenes bevezetése csökkentené a tejpiacon megjelenő kínálatot, így enyhülne a magyar tejtermelőkre nehezedő nyomás, de a jelenleg felhalmozódott készletek felszámolására nem jelentene megoldást. A nehéz tejpiaci helyzet miatt az átmeneti nemzeti tejtámogatás egy részét már idén, várhatóan a negyedik negyedévben folyósítják a termelőknek.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, tejkvóta, uniós szabályozás

Márpedig nem lesz tejkvóta

PP/MTI

Elutasítja az Európai Bizottság azt a felvetést, hogy újra vezessék be az unióban az április elején megszüntetett, korábban három évtizeden át érvényben volt tejkvóta rendszerét – közölte szerdán Phil Hogan mezőgazdasági ügyekben illetékes EU-biztos.

Tovább olvasom »