taxisrendelet

taxisrendelet, turizmus

Egy hónapos haladék a városnéző buszoknak

piacesprofit.hu

Nem tárgyalnak a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződésről és a több kerületet érintő új parkolási fizetőövezetek kialakításáról szóló előterjesztésekről a képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, ezekről várhatóan májusban lesz döntés.

Tovább olvasom »
bkik, díjemelés, taxisrendelet

Díjat emelnének a taxisok

PP/MTI

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a taxis szakmai szervezetekkel, érdekképviseletekkel, vállalkozásokkal egyeztetve 2018 január elsejétől 10 százalékos tarifaemelést kezdeményez a fővárosi önkormányzatnál – jelentette be Dudás Zoltán, a kamara közlekedési osztályának elnöke kedden Budapesten, a Taxi Expo rendezvényen tartott sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
elektromobilitás, jogszabályváltozás, taxi, taxirendelet, taxisrendelet

Már megint újraszabályoznák a taxizást

piacprofit.hu

2020-tól csak elektromos autóra lehetne taxiengedélyt kapni, 2023 után pedig az engedéllyel rendelkező hagyományos kocsik engedélyét is bevonnák, vagyis onnantól csak zéró emissziós autókkal lehetne taxizni Budapesten. A taxisok szerint őket senki sem kérdezte. A pár évvel ezelőtt elfogadott taxirendelet miatt
sok sofőrnek kell most kocsit cserélnie, ha piacon akart maradni. Hamarosan a pár éves kocsikat is kidobhatják?

Tovább olvasom »
bírságolás, taxi vs. uber, taxisrendelet

Nem kímélik a taxisokat

piacesprofit.hu

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében. Az akció során összesen 2,5 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki a kormányhivatal, és kettő személygépkocsi rendszámát vonta be.

Tovább olvasom »
taxi vs. uber, taxisrendelet

A taxisok sem ússzák meg az ellenőrzést

PP/MTI

Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, adózás, taxi vs. uber, taxisrendelet, uber

Újabb fegyver az Uber ellen

piacesprofit.hu

Újabb szankciók lépnek életbe március 11-től az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében, új bírságtétel jelenik meg, amit kimondottan az Uberre próbált meg ráhúzni a kormány. Kérdés mennyire lesz ez hatékony.

Tovább olvasom »
megosztás gazdasága, taxisrendelet, uber

Akkor most mégis taxi az Uber?

PP/MTI

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint az Uber Hungary Kft. személyszállítási közvetői tevékenységet végez diszpécserszolgálattal, noha erre nincs engedélye, ezért megsérti a vonatkozó előírásokat. Korábban a cég közölte: ők nem taxitársaság.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, adózás, feketegazdaság, taxisrendelet

Kifehéredtek a sárga taxik

piacesprofit.hu

Az elmúlt két év komoly nyomot hagyott a taxis piacon, a résztvevők száma csökken, a megmaradt társaságok összesített eredménye viszont szépen alakul – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, taxisrendelet, uber

A kasszához kérik az Ubereseket

PP/MTI

A nemzeti fejlesztési miniszter az új taxirendelethez kapcsolódóan módosította a személygépkocsival végzett személyszállítási szolgáltatások engedélyezési eljárásaihoz kapcsolódóan fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakat, az erről szóló rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Tovább olvasom »
taxi, taxisrendelet, uber

Megeszi az Ubert a taxisrendelet

PP/MTI

A kormány elfogadta az új taxisrendeletet, amelynek egyes, elsősorban az autókra vonatkozó műszaki követelményei 2018. január elsejétől lépnek életbe, és amelyek “infokommunikációs eszközön megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra” is, így például az Uberre is vonatkoznak.

Tovább olvasom »
szabályozás, személyszállítás, taxisrendelet

Tavaszra a vidéki taxik is besárgulnak?

piacesprofit.hu

A taxis tevékenységet országosan szabályozó kormányrendelet tervezetének szakmai előkészítő munkája és közigazgatási egyeztetése tavaly novemberben lezárult, a szakmailag egyeztetett előterjesztést a fejlesztési tárca legkorábban február végén tervezi benyújtani a kormány elé.

Tovább olvasom »
jogi szabályozás, szolgáltatás, taxisrendelet

Taxisrendelet: vidéken is?

piacesprofit.hu

Még egy hónapig kapott haladékot mintegy ezer taxis, hogy átfestesse gépjárművét az előírásos sárga színre. Mindenki másnak szeptember 1-től csak sárga taxit lehet használni. A sofőrök tíz százaléka inkább nyugdíjba ment. Nem lehetetlen, hogy több vidéki városban is követik majd a budapesti taxisrendelet példáját.

Tovább olvasom »