távolléti díj

bérszámfejtés, munka törvénykönyve, távolléti díj

Mikor jár a távolléti díj?

piacesprofit.hu

A Munka Törvénykönyve korábbi szövege még az átlagkereset fogalmát használta azokra az esetekre, amelyek díjázását a jelenleg hatályos Mt. már távolléti díj néven definiálja. Az RSM Hungary szakértőjének segítségével áttekintjük, hogy mikor kell egy munkavállalónál távolléti díjat számolni és hogyan kalkulálandó ennek összege.

Tovább olvasom »
bérszámfejtés, könyvvitel, távolléti díj

Ez minden bérszámfejtő rémálma

piacesprofit.hu

Sok bérszámfejtő „rémálma” a távolléti díj növekményeinek megállapítása: ha a munkavállaló részére vasárnapi pótlékot, műszakpótlékot, éjszakai bérpótlékot, készenléti pótlékot vagy ügyeleti pótlékot állapítanak meg, akkor a távolléti díjat ezekkel növelni kell. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központjának írása ehhez nyújt segítséget.

Tovább olvasom »
e-útdíj, földtörvény, online kassza, távolléti díj, trafiktörvény, uniós pénz

Enyhülés és szigor februárban

piacesprofit.hu

Kevesebb helyen, de több termékkel indulhatnak majd a trafikok a februári állapot szerint. Haladékot kaptak az online kasszák, útdíjügyben viszont marad a szigor és a lassú haladás. Az is kiderült, mennyit kapunk az EU-tól a következő ciklusban.

Tovább olvasom »
bérszámfejtés, munka törvénykönyve, távolléti díj

Így változik a Munka Törvénykönyve

piacesprofit.hu

Mától ismét jelentősen változik a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyve (Mt.) A módosítások több, azóta egyértelművé vált problémára is megoldást nyújtanak, ugyanakkor – mivel jelentős részben a bérszámfejtés területét érintik – az évközi változtatás sok vállalkozás nyilvántartásának átállítását megnehezítheti.

Tovább olvasom »
munka törvénykönyve, munkajog, távolléti díj

A távolléti díj a munkajog Jolly Jokere

piacesprofit.hu

A munkajogászok szerint nem túl szerencsés, hogy a távolléti díj az új munka törvénykönyvében egyfajta munkajogi Jolly Jokerként szerepel, és az elsődleges funkciója mellett a végkielégítés, valamint a kártérítési felelősség mértékét is meghatározza.

Tovább olvasom »
bérkompenzáió, munka törvénykönyve, távolléti díj

Automatikus bérkompenzáció a rászorulóknak

Sebők Orsolya

Május 31-éig lehet pályázni a munkaügyi központoknál minimálbér-emelési támogatásra. A 11 megjelölt ágazat vállalkozásai automatikusan megkapják a kompenzációt, amelyre 10 milliárd forintot különített el a kormány. A távolléti díj számításának új szabályozása júniusban léphet életbe, hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »
munkaszerződés, szabadság, távolléti díj

Mégse lesz kevesebb a fizetés a szabadság miatt

piacesprofit.hu

A jövőben nem változik majd a munkabér attól függően, hogy az adott hónapban mennyi a munkanap, s mennyi volt a távollét időtartama: megjelent ugyanis a kormány honlapján az egyes törvényeknek a távolléti díj számításával összefüggő és egyéb célú módosításáról szóló tervezet.

Tovább olvasom »