távközlés

távközlés, tv, upc

Sokat hozott a konyhára a UPC, mégis eladják

piacesprofit.hu

Az elmúlt öt év legjobb negyedévét zárta 2018 első három hónapjában a UPC Magyarország: az előfizetések száma 7,6 százalékkal, az árbevétel 4,4 százalékkal emelkedett, és az egész évre a piaci átlagot meghaladó növekedést várnak mindkét mutató esetében – mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
rugalmas foglalkoztatás, rugalmas munkavégzés, spórolás, távközlés

Otthon, vagy a haveroknál is lehet a munkahely

Timár Gigi

Bár az irodákkal kapcsolatos alapvető igények nem változnak a következő húsz évben, az viszont érezhető trend, hogy a dolgozók egyre nagyobb saját térre vágynak a Colliers International felmérése szerint. Mégsem kell a cégeknek egyre nagyobb irodákat bérelniük, mert a dolgozók másik fele egyszerűen nem jelenik meg.

Tovább olvasom »
széll kálmán terv 2.0, távközlés, távközlési adó, telekom adó

A távközlési adó ára: növekvő tarifák, hanyatló gazdaság

Kolossa Katalin

Igazi öszvér a távközlési szolgáltatásokra kivetett új adónem, amelyet az országgyűlés pénteken délelőtt fogadott el. A Széll Kálmán Terv 2.0-ában megfogalmazottak szerint ezen a címen még a végső fogyasztóktól – vállalkozásoktól és magán-előfizetőktől – kívántak beszedni idén 30 milliárd, 2013-tól pedig évente 52 milliárd forintot a büdzsé befoltozására. Azóta – feltehetően „kommunikációs” okokból – változott a terv: az adó alanyai a távközlési cégek lettek. Az eredmény: az újabb terhektől feldühödött szolgáltatók, értelmetlenül túlbonyolított – mert eredetileg egyéni előfizetésekre szabott -, ezért rendkívül drága számlázási rend, s végül az adót és a pluszköltségeket így is, úgy is megfizető fogyasztók. S nem utolsósorban romló gazdasági környezet.

Tovább olvasom »
ip telefon, kkv informatika, távközlés, telekommunikáció

Kiváltható a munkahelyi telefon?

Timár Gigi

Régen túlvagyunk már a telefon-fax-számítógép irodai szentháromságán. Ma mindez egybeolvadhat. Érdemes megismerkedni az új technológiai lehetőségekkel, mert ezek segíthetik a hatékonyabb és költségtakarékosabb működést.

Tovább olvasom »
eu, európai bizottság, kötelezettségszegési eljárás, különadó, távközlés, távközlési adó

Európai bíróság előtt a különadó

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy az Európai Bírósághoz fordul a távközlési szektor magyarországi különadójának ügyében, mert “a tagállam az uniós szabályokat megszegve továbbra is árbevételen alapuló különadó-fizetésre kötelezi a távközlési szolgáltatókat”.

Tovább olvasom »
mobilinternet, mobilpiac, távközlés, vodafone

Osztható tarifák kisvállalkozásoknak

piac-profit.hu

A Vodafone elsőként vezette be az ügyfelek számára költséghatékony osztható tarifacsomagokat és most ugyanezt a helyzet az Üzleti Osztható MobilNet csomagok esetében is.  A vállalkozásban dolgozó kollégák mindannyian egyetlen, közös havidíjért internetezhetnek a telefonjaikon.

Tovább olvasom »
mobilinternet, mobilpiac, távközlés, vodafone

Vodafone: Okostelefont minden kollégának!

piac-profit.hu

A magyarországi mobilpiacon mindeddig sokszor az volt a jellemző, hogy a cégvezető vett egy jobb telefont, a dolgozóinak pedig a legolcsóbbat, legegyszerűbbet választotta. Leginkább csak a cégvezetőknek volt lehetősége mobilinternetezésre, a szolgáltatók kártyánként számolták az adathasználatot: valamelyik kollégának kevés volt és „túlforgalmazott”, valakinek pedig túl sok és „benn ragadt” a kifizetett adattartalom. A Vodafone új szolgáltatása a kis- és középvállalati szektor képviselői számára véget vet a rossz kompromisszumoknak.

Tovább olvasom »
távközlés, telekom

Mi a helyzet a távközlési piacon?

PP Online

A vezetékes hang szegmens visszaesőben, a vezetékes internet stagnál, míg a mobilszegmensben a legdinamikusabb növekedést a mobilinternet-kártyák piaca hozta – derül ki a Bellresearch legutóbbi felméréséből, melyben a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó közvetlen előfizetéseket vizsgálta.

Tovább olvasom »
invitel, távközlés, telekom

Egyre olcsóbb távközlés: akár egymillió magyar is válthat

piac-profit.hu

Miközben az elmúlt években folyamatosan emelkedett a gáz, az áram és a benzin ára, a telekommunikációs díjak és az internet ára folyamatosan csökkent. Évről-évre egyre többen válnak nyitottá a csomagban árult szolgáltatásokra a halmozott kedvezmények, a rugalmasan összeállítható konstrukció, az egy előfizetés és további kényelmi szempontok miatt. A szolgáltatáscsomagok terjedése pedig további árcsökkentő hatással lehet az egyes szolgáltatási elemekre, amely a szolgáltatási portfóliók teljes átalakulásához vezethet. – írja az Invitel elemzésében.

Tovább olvasom »