távfűtés

ingatlanpiac, lakaspiac, távfűtés

Divatba jött a távfűtés – de tényleg megéri?

piacesprofit.hu

Évekkel ezelőtt a távfűtés szitokszónak számított az ingatlanhirdetésekben. Mégis egyre többen keresik, mert ma már ez az egyik legkényelmesebb és leggazdaságosabb fűtési mód az otthonokban. A növekvő érdeklődést az eladók is kihasználhatják – ha helyesen építik be az árba. Mennyit ér valójában a távfűtés?

Tovább olvasom »
áram, drágulás, magyarország, távfűtés, törvény

Drágítják az áramot és a fővárosi távfűtést

klímablog/MTI

Balsai István Parlamentnek benyújtott törvényjavaslata szerint a Magyar Villamos Művek (MVM) csoportnak kell létrehoznia a gáztőzsdét, az áram árába pedig be kell építenie kilowattóránként 1,20 forintot, a kapcsolt termelésszerkezet-átalakítási díjat. Megvonnák a támogatást a budapesti távfűtéses háztartásoktól.

Tovább olvasom »
távfűtés

Már csak a múlt a távhőkedvezmény

MTI

A Főtáv Zrt. márciustól már nem ad gigajoule-onként átlagosan 200 forint kedvezményt a lakossági fogyasztóinak, mert a Budapesti Erőmű Zrt. január 1-től a hődíj-kedvezmény fedezetét már nem folyósítja a távhőszolgáltatónak – közölte a Főtáv.

Tovább olvasom »
főtáv, hblf, távfűtés

Díjat nyert a távfűtés-korszerűsítés programja

klímablog

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) a mai napon adta át az „Üzleti Élet a Környezetért” 2009-es díjait. Idén a szakmai zsűri a FŐTÁV Zrt.-nek ítélte oda az első helyezésért járó díjat, a sikeres ÖKOPlusz program elismeréseként. Kovács Lajos, a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a budapesti távfűtéses lakások korszerűsítését célzó program 2010-ben is folytatódik, miután 2009. december 1-én az önkormányzati miniszter bejelentette, hogy az ÖKO-program finanszírozására 5 milliárd forint áll rendelkezésre a 2010-es költségvetésből.

Tovább olvasom »
energia, gáz, távfűtés

Újra vonzó lett a távfűtés

MTI

Csökkenni látszik a távfűtésről leválni akarók száma részben a távhőszolgáltatás áfájának mérséklése és a gázár csökkenés hatására – állapítja meg az energiainfo.hu és a KPMG közös elemzése, amit csütörtökön ismertettek a készítők Budapesten sajtóbeszélgetés keretében.

Tovább olvasom »
adó, áfa, alternatív, energia, távfűtés

Rosszul járunk a távhő áfacsökkentésével?

klímablog/MTI

Nem ösztönöz hatékonyságra, és ezért is indokolatlan a távhőszolgáltatás kedvezményes áfa-kulcsának bevezetése, amivel újabb 10 milliárd forint támogatást kapnak a szolgáltatást igénybe vevők – olvasható a Force Motrice Zrt. tanácsadó cég hétfőn közzétett tanulmányában.

Tovább olvasom »
energia, főtáv, távfűtés

Mi lesz a távfűtéssel?

Gergely László-5

Az energia drágulásának tempójával kénytelen versenyezni a költségeit jócskán mérséklő, a kevesebb energiahordozóból is azonos hőmennyiséget szolgáltató a budapesti távhőszolgáltató, a Főtáv. Ebben az árversenyben nem jók a pozíciói, miközben nyolcvanezer lakásban sikerül enyhítenie a terheket.

Tovább olvasom »