táblagép

apple, Huawei, lenovo, orgalom, samsung, táblagép

Csökkent az érdeklődés a táblagépek iránt

piacesprofit.hu

A második negyedévben folytatódott a táblagép-világpiaci forgalom csökkenése, ütemét azonban mérsékelte néhány nagy keresletnek örvendő olcsóbb típus megjelenése – állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató intézet elemzése.

Tovább olvasom »
okoseszközök, okostelefonok, táblagép

Idén az okos kütyü lesz a divat!

piacesprofit.hu

A testen viselhető okos eszközök – köztük az okosszemüvegek, okosórák – felemelkedésének éve lesz 2014: 10 millió darab fogyhat belőlük idén szerte a világban, értékesítésük 2020-ra a 100 millió darabot is meghaladhatja – derült ki a Deloitte 2014-es globális trendeken alapuló TMT (Technológiai, Média és Telekommunikációs) előrejelzéséből.

Tovább olvasom »
okostelefon, számítógép, táblagép

Még nem halt ki a PC

piacesprofit.hu

Elképesztő mértékben uralja életünket a számítógép és a digitális technika – derült ki az IDC által, csaknem négyezer felnőtt amerikai megkérdezésével idén júniusban készült tanulmányból. A válaszadók több mint négyötöde szerint egy hagyományos számítógép vagy laptop sokkal sokoldalúbb, mint egy okostelefon vagy egy táblagép.

Tovább olvasom »
kkv informatika, mobilalkalmazás, táblagép

Mire jó a tablet a cégben?

Timár Gigi

Nem is telefon, nem is netbook, hanem a kettő kombinációja, azok számos előnyének ötvözésével. A táblagépek kisméretűek, egyszerűen kezelhetők, így hasznos segítőtársai a mindennapi üzletmenetnek, és persze szórakoztató eszközök is.

Tovább olvasom »
infokommunikació, információs társadalom, ipad, táblagép

Az Apple és a Microsoft a táblagépes háború élharcosa

piac-profit.hu

A piaci pletykák szerint az Apple (AAPL) az ősszel forgalomba hozza az iPad minit, a Google (GOOG) is hamarosan kirukkol a saját 7 hüvelykes táblagépével, míg a Microsoft (MSFT) hardveres hadserege októberben tervezi a „laplet” gépekkel (azaz: a laptop/táblagép) elárasztani a piacot, tehát a táblagép-ágazat jelentős földinduláshoz közelít.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, it-biztonság, kkv informatika, okostelefon, okostelefon vírus, táblagép

Bárkit érhet célzott támadás

piacesprofit.hu

A rosszindulatú internetes támadások túlszárnyalták a legmerészebb becsléseket is tavaly, a fejlett célzott támadások nem kímélik sem a nagy- sem a kisvállalatokat, az adatsértések száma folyamatosan növekszik, a támadók pedig továbbra is a mobil fenyegetésekre összpontosítanak.

Tovább olvasom »
infokommunikació, pc, táblagép, trend

A PC korszak vége

PP/MTI

Az Apple vezérigazgatójának, Timothy D. Cooknak jóslata szerint biztosan elérkezik az a nap, amikor a  táblagépek eladásainak száma meghaladja a hagyományos PC-két. Ez biztosan így lesz, a kérdés csak az, mikor.

Tovább olvasom »