szociális rendszer

családvédelmi akcióterv, építőipar, szociális rendszer

Tényleg szeretnek a magyar emberek saját ingatlanban lakni?

piacesprofit.hu

Február 12-én az ATV Egyenes beszéd műsorában Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormányzat nem gondolkozik szociális bérlakásépítési programban, mivel a magyar emberek saját tulajdonú lakásban szeretnek lakni. Ezt a megállapítást árnyalja most a Habitat for Humanity Magyarország, lakhatási jelentésének főbb megállapításaira alapozva. Véleménycikküket változtatás nélkül közöljük, a kiemelések tőlünk származnak.

Tovább olvasom »
adózás, jogszabály módosítás, szociális rendszer

Így változik a GYED és a CSED

piacesprofit.hu

A pénzbeli ellátások számításában 2015. júliustól és 2016. januártól újabb változások lépnek hatályba. Ezek főként a csecsemőgondozási díjat (CSED) és a gyermekgondozási díjat (GYED) érintik, de pontosításra került a jövedelem fogalmi meghatározása is.

Tovább olvasom »
állami támogatás, szociális rendszer, szocpol

Megint változik a szocpol

piacesprofit.hu

A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye, korábbi nevén a szocpol támogatás – olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben.

Tovább olvasom »