szlovákia

bicikli, bubi, mol, pozsony, szlovákia

Pozsonyban is lesz Bubi

piacesprofit.hu

A MOL szlovák leányvállalata, a Slovnaft Pozsonyban is elindítja a Budapesten Bubi néven futó közösségi kerékpármegosztó szolgáltatását. A gyűjtőállomásokat már májusban elkezdik felszerelni.

Tovább olvasom »
bérek, fizetések, fizetésemelés, minimálbár, szlovákia, V4, visegrádi négyek

Fizetések terén Magyarország az utolsó

piacesprofit.hu

A vállalati versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkavállaló elérése, megtartása és a foglalkoztatás összköltségének alakulása. Már az előbbi feladat is kihívás elé állítja a társaságokat szinte szektorra, végzettségre, képzettségre való tekintet nélkül. A munkaerőpiaci versenyképesség költségoldalát jól jellemzi a minimálbér és az átlagbér összegének alakulása, és a bérekre rakódó közterhek mértéke. A visegrádi országokkal összevetve a hazai vállalatok a foglalkoztatásra rakodó adó- és járulékterhek terén még mindig hátrányos helyzetben vannak, további csökkentésre lenne szükség – emeli ki az RSM elemzése.

Tovább olvasom »
cégépítés külföldön, kárpát régió, kkv export, külföldi terjeszkedés, PP konferencia, szlovákia

Üzleti tippek Szlovákia felé kacsintgató cégeknek

Timár Gigi

Komoly perspektívája van a magyar vállalkozásoknak a szlovák piacon, ezt a gazdasági adatok is alátámasztják. Emellett a két ország javuló viszonya is arra ösztönözheti a magyar kkv-kat, hogy a hazai piacon kívül Szlovákiában is próbálkozzanak. A Piac&Profit és a BKIK konferenciáján ehhez kaphattak hasznos segítséget a cégek.

Tovább olvasom »
konferencia, külpiac, szlovákia

Szlovákia üzleti szemmel

piacesprofit.hu

Komoly perspektívája van a magyar vállalkozásoknak a szlovák piacon, ezt a gazdasági adatok is alátámasztják. Emellett a két ország javuló viszonya is arra ösztönözheti a magyar kkv-kat, hogy a hazai piacon kívül Szlovákiában is próbálkozzanak. Érdemes tájékozódni a lehetőségekről!

Tovább olvasom »
ciprus, coface, fizetésképtelenség, india, országkockázat, spanyolország, szlovákia

Észak felé tart a válság

piacprofit.hu

A cégek számára egyre nehezebbé váló környezetben a Coface hat ország kockázati besorolásán rontott, beleértve Spanyolországot, Olaszországot, Csehországot, Ciprust és Indiát, illetve javított négy ország besorolásán, köztük Szlovákián. Magyarországot ugyan közvetlenül most nem érintette a minősítés változtatása, de exportőr cégein keresztül közvetetten igen. Ugyanis top-exportpiacaink közül három ország – a szlovák, az olasz és a cseh – besorolása változott.

Tovább olvasom »
euró, forintárfolyam, szlovákia

Akik örülnek a gyenge forintnak

MTI

Megrohamozták a magyarországi boltokat a szlovákiai vásárlók; a bevásárlóturizmus soha nem látott méreteket öltött, mert a forint/euró árfolyam történelmi csúcson volt, egy euróért akár 320 forintot is fizettek – írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap hétfőn.

Tovább olvasom »
média, szlovákia

Előremenekül a média: havi 3 euróért lehet a neten olvasni

MTI

Szokatlan egységet mutatnak a szlovák média egyébként egymással konkuráló vállalatai, ha bevételeik növeléséről van szó: megállapodtak abban, hogy mindannyian bevonulnak egy internetes fizetőkapu mögé és – közérdekű híreik kivételével – csak havi átalánydíj ellenében teszik elérhetővé tartalomszolgáltatásuk bizonyos, külön érdeklődésre számot tartó részét.

Tovább olvasom »