szezonális üzlet

mikulás, szezonális üzlet, szezonális vállalkozás

Készülnek a startra a Mikulások

piacesprofit.hu

Bár a gyerekek még több, mint egy hónapot kénytelenek várni a Mikulásra, a hivatásos nagyszakállúak már elkezdték az alig egy hétig tartó “szezonra” való felkészülést. Hiába kedves dolognak tűnik, ezen a piacon is nagy a harc.

Tovább olvasom »
balaton, diákmunka, idénymunka, munkaerőhiány, szezonális üzlet, vendéglátás

Több fronton szenved a Balaton

Sipa

Hiába a jó kereseti lehetőség, nem fűlik a foguk a diákoknak és az idénymunkásoknak a balatoni vendéglőkhöz. A magyar tenger éttermei előtt kihelyezett megállítótáblákon idén nem csak a vendéglő napi kínálatát tüntetik fel, hanem az aktuálisan üres dolgozói posztokat is. A vállalkozók egyértelműen arra gyanakszanak, hogy a szakembereink már inkább külföldön, főleg Ausztriában és Olaszországban próbálnak boldogulni.

Tovább olvasom »
finanszírozás, induló vállalkozások, költségek, növekedési hitelprogram, szezonális üzlet, üzleti terv

Hét meglepetés, ami a csődöt jelentheti

kfarkas

Az induló vállalkozások többsége már az első években olyan kellemetlen meglepetésekkel szembesül, amelyek akár a véget is jelenthetik egy cégnek. Pedig ezekre fel is lehet készülni: összeszedtünk néhányat a tipikus kellemetlen meglepetésekből, és azt is elmondjuk, mit tehetünk ellenük.

Tovább olvasom »
sikersztori, szezonális üzlet, üzleti ötlet

Szerelemből sikersztori

Timár Gigi

A Levendula Kézműves Fagylaltozó későbbi tulajdonosai sikeres vállalkozóként valami újra vágytak. Az olasz utakon tudatosult bennük, hogy mennyire mást jelent ott a fagylalt ízben, minőségben és kultúrában is. Azt gondolták, érdemes lenne ezt itthon is megmutatni.

Tovább olvasom »
sikersztori, szezonális üzlet, üzleti tippek

Fagyis siker, gombócok nélkül

Timár Gigi

A fagyi igazi szerelem Szökrön Niki a Gelarto Rosa fagylaltmestere számára. Már óvodás korában gombócokat adagolt a homokozóban, merőkanállal. Hiába próbálta távol tartani a vendéglátós család, néhány kanyar után mégis itt kötött ki. Elhivatottsága bárki számára inspiráció lehet.

Tovább olvasom »
mozgóbolt, önkormányzat, szezonális üzlet, utcai árusítás

Mozgóboltot nyitna? Így fogjon hozzá

asalgo

Tombol a nyár, javában tart a turistaszezon. Ez az az időszak, amikor a nyaralóhelyeket úgymond ellepik a fagylaltos kocsik , hotdog-és, hamburger árusok. Ez utóbbiak, már irodaházakban is egyre gyakrabban fellelhetőek. Milyen papírok kellenek ahhoz, hogy egy ilyen mozgóbolt működhessen és mennyibe kerül az engedély megszerzése? Utánajártunk.

Tovább olvasom »
csokoládé, fogyasztói szokások, szezonális üzlet

Valentin napon a csoki a menő, főleg ha olcsó!

piacesprofit.hu

A Valentin-nap az édességgyártók és -forgalmazók számára az éves értékesítési mennyiség mintegy 4 százalékát hozza, ez pedig a húsvét körül kimutatható arányhoz hasonló. A háztartások által vásárolt mennyiség nagyobb része gyártói márkás termék és a többség a kisebb kiszerelést választja.

Tovább olvasom »
mikulás, szezonális üzlet, szezonális vállalkozás

Mit csinál nyáron a Mikulás?

Timár Gigi

Szezonális vállalkozást üzemeltetni különleges életforma. Megfeszített munkatempójú, pihenés nélküli időszakok után jut némi idő a lazításra, majd jön a következő szezonra való felkészülés. Vagy éppen folyamatos a túlterhelés, mert két – vagy több – teljesen különböző bizniszben kell egyszerre helytállni.

Tovább olvasom »
karácsonyi szezon, szezonális üzlet, szezonális vállalkozás

Mit csinál nyáron a Mikulás?

Timár Gigi

Szezonális vállalkozást üzemeltetni egészen különleges életforma. Az üzlet ritmusának köszönhetően a megfeszített munkatempójú, pihenés nélküli időszakok után jut némi idő a lazításra, majd jön a következő szezonra való felkészülés – ha sikerül elég tartalékot felhalmozni. Van, aki több, különböző szezonban futó profil váltogatásában találta meg a megoldást.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor