szervezeti struktúra

karrier, munka-magánélet egyensúly, startup, szervezeti struktúra

Startupnál dolgozni sem fenékig tejfel

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A startup, mint első munkahely, nagyon menő az önéletrajzban még akkor is, ha nem a saját cégünk, csak munkavállalóként csatlakoztunk. A kezdő munkavállalók álláskeresési kritériumait vizsgálva ráadásul ez a fajta szervezet lehet a legjobb döntés. De azért a menő induló vállalkozásoknál sem fenékig tejfel az élet.

Tovább olvasom »
célkitűzés, motiváció, szervezeti struktúra

Akadályozzuk meg a sunnyogás kialakulását!

piacesprofit.hu

Az ember folyamatosan teremt, a munkatársak is emberek, ezért ők is folyamatosan teremtenek, csak az nem mindegy, hogy mit! Lehet, hogy túl banálisnak hangzik az, hogy az ember folyamatosan teremt, sőt látszólag néha, ez nem is igaz. Vegyünk például egy olyan munkatársat, aki lusta, ha csak teheti, nem csinál semmit. Ha hisszük, ha nem, ő komoly energiát abba fektet bele, hogy „megteremtse” annak a feltételét, hogy sunnyoghasson.

Tovább olvasom »
mentorálás, mentorprogram, szervezeti struktúra

Főnök, vagy mentor?

piacesprofit.hu

Közösen gondolkodnak veled, vagy csak utasítanak? Támogató, inspiráló vezetők, vagy hatalommániás, csak a pozícióra éhes főnökök vesznek körül? Léteznek ma a munkahelyeken mentor típusú vezetők vagy „csak” főnökök vannak?

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, munkaszervezés, szervezeti struktúra

Miért nem vagyunk jól szervezettek?

piacesprofit.hu

Ha megvizsgáljuk a magyarországi cégeket, nagyon kevés példát láthatunk valóban jól szervezett csapatokra. Két jellemző hiba a „szervezetlenség”, illetve a szervezés „túlbonyolítása”. Óriási tartalékok vannak a cégekben, amelyek szervezetfejlesztéssel kiaknázhatók.

Tovább olvasom »
az év menedzsere, cégsiker, szervezeti struktúra

Megvan az Év Menedzsere

piacesprofit.hu

Az Év menedzsere 2012 díjat szombat este, a XIX. Menedzserbálon adták át, a díjat idén a siófoki székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója, Zsuga János érdemelt ki. A bíráló bizottság sikerei között méltatta, hogy az elmúlt évek alatt az FGSZ 130-150 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, s emellett több száz új munkahelyet teremtett.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, szervezeti struktúra, új üzleti modell

Üzleti szimuláció: játék és látókörbővítés egyben

piacesprofit.hu

Egyre több vállalat kezdi felismerni az üzleti szimulációban rejlő lehetőségeket. Azzal, hogy a különféle üzleti döntéseket negatív következmények nélkül lehet tesztelni, a játék kockázatmentes tapasztalatszerzést tesz lehetővé. Emellett segíti a munkatársak rendszerorientált gondolkodását, és hozzájárul a komplex vállalati folyamatok megértéséhez is.

Tovább olvasom »
cégvezetés, hatékony cégvezetés, hr, kkv, munkaerő felvétel, szervezeti struktúra

Szupermen kerestetik

piacesprofit.hu

Sokszor a leendő munkatársakkal szemben megfogalmazott elvárásoknak valóban csak egy szuperképességekkel felruházott alkalmazott tudna megfelelni. Azonban, ha létezik is ilyen, az egy kkv számára jó eséllyel megfizethetetlen. Szakértőnk szerint szervezettség kérdése, hogy minden területre megfelelő és elérhető embert találjunk.

Tovább olvasom »