szervezetátalakítás

költségcsökkentés, leépítés, szervezetátalakítás

Spórolás leépítés nélkül

piacesprofit.hu

Válsághelyzetben sok vállalat szerint, úgy tűnik, nincs más megoldás, csak a leépítés. A mostani munkaerő-hiányos környezetben azonban ez minden korábbinál rosszabb ötlet. Ahelyett, hogy a munkaerő-költségeken spórolnánk, keressük máshol a megoldást!

Tovább olvasom »
bürokrácia, fejlődő cégek, hr, szervezet, szervezetátalakítás, szervezetfejlesztés

Divat a bürokrácia

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Az üzleti környezet ma egyre gyakrabban kényszeríti a vállalatokat arra, hogy újragondolják stratégiájukat, és akár drasztikusan megváltoztassák addigi szervezeti modelljüket. 2016-ban a hosszú távon sikeresen működő vállalat kulcsa az új, innovatív szervezeti struktúra kialakítása. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy valami eddig soha nem látott formát jelent.

Tovább olvasom »
felelősségvállalás, munkaszervezés, szervezet és vezetés, szervezetátalakítás, szervezetfejlesztés

A főnök irányít? Ugyan már!

piacesprofit.hu

A marsallbot mindenki zsebében ott lapul, vagyis mindenki irányíthatja, optimálisan alakíthatja és eredményessé teheti a saját munkáját. Ha pedig már mindenki vezető, akkor az elsőszámú vezető részéről hiú ábránd, hogy továbbra is ő irányítja a változást.

Tovább olvasom »
cégátalakítás, cégutódlás, exit, generációváltás, szervezetátalakítás

Növekedés? Az már a múlt

Timár Gigi

25 év után, amikor a hazai cégek a növekedésre koncentráltak leginkább, természetes módon eljön a cégátstrukturálás időszaka. A sikeres vállalkozásoknál portfóliótisztításra, a következő generáció belépésére vagy éppen egy jól megszervezett exitre készülnek. Erre azonban lelkileg is készen kell állni.

Tovább olvasom »
adózás, cégforma, európai részvénytársaság, európai unió, költségcsökkentés, szervezetátalakítás

Az elfelejtett cég

piacesprofit.hu

Azok a cégek, amelyek több országban is fejtenek ki tevékenységet, esetleg valamilyen okból országok között szeretné költöztetni a vállalkozást a tulajdonos, már a cégforma kiválasztásával is egyszerűbbé tehetik a dolgukat.

Tovább olvasom »
globalizáció, szervezetátalakítás, szolgáltató központok

Lépniük kell a magyar szolgáltatóközpontoknak

piacesprofit.hu

Gyökeres átalakulás zajlik a szolgáltatóközpontok piacán, a cégek szolgáltatásainak köre és minősége is rohamosan változik, a szervezetek minden korábbinál jobban globalizálódnak. Az átalakulás a Magyarországon működő központok számára is lépéskényszert jelent – mutat rá az EY legfrissebb iparági elemzése. A tanulmányból az is kiderül, hogy a közép- és hosszútávú siker érdekében a szolgáltatóközpontoknak hat fontos területre kell koncentrálniuk.

Tovább olvasom »
átszervezés, belső vállalati kihívások, szervezetátalakítás

Van, ami a válság hatásainak kiküszöbölésénél is bonyolultabb

piacprofit.hu

A gazdasági válság hatásainak ellensúlyozásánál sokkal jelentősebb kihívás a magyarországi vállalkozások számára saját belső működésük átalakítása és racionalizálása. A sikerhez vezető egyik legfontosabb tényező tehát a vállalat belső életének újjászervezése az együttműködés, elkötelezettség és innováció jegyében.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor