szervezet és vezetés

hatékony vezető, motiváció, szervezet és vezetés, üzleti etikett

A jót is jól kell elmondani

piacesprofit.hu

Az év vége, az év eleje a céges partik, évértékelések időszaka. Ilyenkor érdemes méltatni egy-egy kolléga érdemeit. Kérdés, hogyan tegyük ezt meg anélkül, hogy feszültségeket okoznánk a csapaton belül. Szakértőnk tanácsot ad ehhez a nehéz feladathoz!

Tovább olvasom »
felmondás, szervezet és vezetés, üzleti etikett

Üzleti Etikett: Búcsúzni csak szépen…

piacesprofit.hu

Az ősz közeledte sokak számára munkahelyváltást is jelent. Ma már természetes, hogy a karrierépítés során több munkahelyet is megjár valaki, sőt az Y generáció (a kutatások szerint) jellemzően nem is tervez igazán hosszú időt tölteni egy-egy munkahelyen. Így, ha úgy döntöttünk, az életünk egy korszakát lezárjuk és új fejezetet nyitunk, nem jelenti, hogy minden hidat felégetve kellene távoznunk, rossz szájízt hagyva kollégáinkban.

Tovább olvasom »
állásinterjú, szervezet és vezetés, üzleti etikett

Az állásinterjú másik oldala

piacesprofit.hu

A nyár második fele és az ősz eleje az állásváltoztatások időszaka. Rendszeresen olvashatunk arról, hogy az álláskeresés során a munkavállalóknak mire érdemes odafigyelniük az önéletrajztól, az első benyomásig, illetve miről, mikor beszéljenek vagy kérdezzenek. Arról azonban sokkal kevesebb szó esik, hogy a munkáltatók képviselői milyen bakikat követhetnek el egy állásinterjú során. Szakértőnk erre világít rá.

Tovább olvasom »
generációváltás, kürti sándor, szervezet és vezetés

Milliárdokat hozott a dorgálás

Sebők Orsolya

Adat volt, van, lesz. Ezt dr. Kürti Sándor, a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. alapítója, az igazgatótanács elnöke már 1989-ben is sejtette, bár akkor még számtalan más kompetencia is szerepelt a cégleírásban. Miután egy kanadai tanácsadó lehülyézte, kiválasztott egyet, így lett az adatmentés a cég brandje. A kemény dorgálás forintmilliárdokat hozott a KÜRT-nek.

Tovább olvasom »
diszkrimináció, hatékony cégvezetés, motiváció, multikulti, sokszínűség, szervezet és vezetés

Nálunk is egyre menőbb a multikulti

piacesprofit.hu

A multikulturális csoportokban való dolgozás már a munkaélet olyan egyszerű folyamataiban is a társadalmi kultúrák különbözőségét mutathatja, mint a kézfogás, a köszönés vagy a számlarendezés. A HTE projektmenedzserek között végzett friss kutatása szerint Magyarországon is egyre jellemzőbbek a multikulturális projektek. A kérdőíves felmérés során megkérdezettek 94%-a rendelkezik ilyen jellegű tapasztalattal, 75%-uk vezetett is hasonló projektet.

Tovább olvasom »
csapatépítés, motiváció, szervezet és vezetés

Így tehetik tönkre a csapatot a bunkók

kfarkas

Mindenki találkozik velük: azokkal a negatív személyiségekkel, akikkel nem jó együtt dolgozni, sőt, akikkel egy helyiségben sem tartózkodunk szívesen. Mutatunk közülük néhány típust, akik képesek tönkretenni a legjobb csapatot is.

Tovább olvasom »
felelősségvállalás, munkaszervezés, szervezet és vezetés, szervezetátalakítás, szervezetfejlesztés

A főnök irányít? Ugyan már!

piacesprofit.hu

A marsallbot mindenki zsebében ott lapul, vagyis mindenki irányíthatja, optimálisan alakíthatja és eredményessé teheti a saját munkáját. Ha pedig már mindenki vezető, akkor az elsőszámú vezető részéről hiú ábránd, hogy továbbra is ő irányítja a változást.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, motiváció, szervezet és vezetés

5 egyszerű dolog, amitől boldogabbak lesznek a munkavállalók

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A hagyományos vélekedés szerint, ha a dolgozó elégedett a bérével, produktív a munkában. Az elméletek azonban hajlamosak megdőlni – ez sem kivétel. Boldogtalan alkalmazott azonban nem jól dolgozó alkalmazott, és ez nekünk sok pénzbe kerül. Íme öt dolog, amit tehetünk, hogy a munkavállalóink hosszú távon is boldogabbak legyenek a cégnél.

Tovább olvasom »
diszkrimináció, munkahelyi diszkrimináció, szervezet és vezetés

A sokszínűség nálunk is előny

piacesprofit.hu

A magyar munkavállalók – más nemzetekhez hasonlóan – nagyra értékelik a sokszínűséget munkahelyükön a Randstad Workmonitor legfrissebb felmérése szerint. Nemcsak a hozzáállás, a gyakorlat is pozitív hazánkban: a magyar dolgozókat a globális átlaghoz képest kevesebb diszkrimináció éri, így például kor és nem szerinti megkülönböztetés is ritkábban fordul elő.

Tovább olvasom »