személyi jövedelemadó

adózás, diákmunka, fogalkoztatás, nav, nemzeti adó- és vámhivatal, piacesprofit.hu, személyi jövedelemadó

Ezt kell tudni a diákmunkáról az adóhatóság szerint

PP

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Tovább olvasom »
adóbevallás, adózás 2017, adózási határidő, személyi jövedelemadó, szja, szja 2017

Éjfélkor lejár a határidő

piacesprofit.hu

Éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallást. Ennek legegyszerűbb módja a NAV által készített bevallási tervezet véglegesítése, amit ügyfélkapus hozzáféréssel pillanatok alatt el lehet intézni. Akinek nincs ügyfélkapuja, annak a postán kapott vagy a NAV ügyfélszolgálatán hozzáférhető tervezet nyújt segítséget a bevalláshoz. Az adó 1+1%-áról is már csak ma lehet rendelkezni.

Tovább olvasom »
adóbevallás, külföldi jövedelem, nav, személyi jövedelemadó, szja 2017

Szja: mit kezdjük külföldről származó jövedelmünkkel?

piacesprofit.hu

Sokan most szembesülünk azzal, hogy ebben az évben is az utolsó pillanatra hagytuk személyi jövedelemadó bevallásunk (a továbbiakban „szja bevallás”) elkészítését. Napi szinten az eSZJA eddigi tapasztalatairól szólnak a hírek, valamint felhívják a figyelmünket arra, hogy lassan itt van május 22., vagyis az szja bevallások benyújtásának határideje – olvasható a Mazars blogján.

Tovább olvasom »
adóbevallás, családi adókedvezmény, első házasok adókedvezménye, személyi jövedelemadó, szja

A szülőknek és az első házasoknak érdemes mihamarabb átnézni az adóbevallást

PP/MTI

Az szja bevallási tervezet a jövedelmek mellett a kedvezményeket is tartalmazza, de csak azokat, amelyekről adata van az adóhivatalnak, így annak, aki elfelejtett időben nyilatkozni munkáltatójának arról, hogy a családi- vagy az első házasoknak járó kedvezmény összegét az adóelőlegéből vonja le, mindenképpen érdemes mielőbb kiegészítve elküldeni a bevallást, hiszen a beérkezéstől számított 30 napon belül utalja ki az adóhivatal a visszajáró összeget – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tovább olvasom »
adóbevallás, befektetés, személyi jövedelemadó, szja-bevallás, tőkepiac, törvényváltozás

Fennakadásokat okozhat az adóbevallási hercehurca

piacesprofit.hu

Jelentősen bonyolódik a befektetési szolgáltatókat is érintő ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóbevallási procedúrája augusztus elsejétől, amely megfelelő informatikai háttér nélkül komoly fennakadásokhoz vezethet a szolgáltatóknál – hívta fel a figyelmet a Baker Tilly Hungária adótanácsadó.

Tovább olvasom »
adócsökkentés, adóváltozások, személyi jövedelemadó, szja, varga mihály

Lehet egy számjegyű szja, de akkor nem lesz más

PP/MTI

Akár 2018-ra lehetségesnek látja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az szja egy számjegyűvé tételét, de akkor más területen – ideértve a béreket, a beruházásokat és az adósságcsökkentést is – nem lesz változás, ezt azonban 2017 tavaszán kell eldönteni.

Tovább olvasom »
adóbevallás, adómegállapítás, személyi jövedelemadó, szja

Ugyanazok a hibák a bevallásokban

piacesprofit.hu

Március végéig mintegy 890 ezer adózó nyújtotta be maga a személyijövedelemadó-bevallását, több mint 300 ezren kérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését, és mintegy 220 ezren töltötték ki a bevallási nyilatkozatot, ami az idei év újdonságaként adóhatósági adómegállapítást jelent.

Tovább olvasom »
adóbevallás, adózás 2016, személyi jövedelemadó, szja, Utazási költségtérítési kötelezettség

SZJA 2016 – így adózunk jövőre

piacesprofit.hu

A jövő évi adóváltozások közül számos – jelentős részben eljárásrendi változás – a személyi jövedelemadót érinti. Egyszerűbb lesz a bevallás, alacsonyabb az adókulcs. A PwC szakértői összeszedték a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor