személyes pénzügyek

megtakarítás, nyesz, személyes pénzügyek, tbsz

Erre kell odafigyelni év végén

piacesprofit.hu

„Az ünnepi időszak nem csak a vásárlásról, a pénzköltésről szól, hanem tipikusan az az időszak, amikor érdemes átnézni megtakarításainkat, hogy időben dönteni tudjunk, és a jövő évi adóbevallásnál a legnagyobb adójóváírást igénybe vehessük” – tanácsolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Tovább olvasom »
megtakarítás, öngondoskodás, személyes pénzügyek

Mit csinálna most egymillióval?

piacesprofit.hu

A pályakezdő fiatalok 75 százaléka, ha váratlanul hozzájutna egymillió forinthoz, akkor az összeg nagyobb részét megtakarítaná – derült ki a K&H pályakezdők jóléti index második negyedéves adataiból. Az átlagnál takarékosabbak a férfiak és a 26 évnél fiatalabbak, míg a leginkább költéspártiak a budapestiek és a GYES-en lévők. A legtöbben lekötött betétbe vagy megtakarítási számlára helyeznék el a pénzt.

Tovább olvasom »
felmérés, fiatalok munkanélkülisége, munkanélküliség, személyes pénzügyek

Rosszabbul élünk majd, mint a szüleink?

piacesprofit.hu

A növekvő munkanélküliség több mint 24 millió embert érint Európa-szerte, és elsősorban a fiatalokat veszélyezteti. A 15–24 éves korosztály rendkívül pesszimista a jövőt illetően: a megkérdezettek kevesebb, mint egyharmada bízik csak abban, hogy jobban fog élni, mint a szülei – derül ki az Intrum Justitia követeléskezelő cég fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felméréséből.

Tovább olvasom »
befektetés, felmérés, személyes pénzügyek

Mibe fektessünk? Majd anyu megmondja!

piacesprofit.hu

Az utóbbi két évben megtakarítási kérdésekben jelentősen felértékelődött a család és a barátok szerepe. Döntési helyzet esetén továbbra is a banki tanácsadó javaslata az első, ezt követően viszont a család véleménye számít leginkább a megtakarítóknak.

Tovább olvasom »