szélessáv

eu, európai bizottság, internet, szélessáv

Gazdasági növekedést okoz az internet

Timár Gigi

Az Európai Bizottság szerint a nagysebességű internet a gazdaság valamennyi ágazata számára igen fontos és a digitalizált egységes piac gerincét alkotja. A szélessávú lefedettség 10 százalékos növekedése a gazdaság 1-1,5 százalékos növekedését hozza magával. Ezért kéri ki az EB az érdekeltek véleményét arról, hogy miként lehetne a nagysebességű internethálózatok felállításának költségeit csökkenteni az EU-ban.

Tovább olvasom »
felmérés, gdp, szélessáv

Egy meglepő dolgon is múlhat a jólétünk

piac-profit.hu

A szélessávú sebesség minden egyes megduplázódása 0,3 százalékkal növeli a GDP-t, derül ki az Ericsson, az Arthur D. Little és a Chalmers University of Technology tanulmányából. A nagyobb szélessávú sebesség ösztönző hatással van a gazdasági növekedésre, ami az automatizált és egyszerűsített folyamatokból, a nagyobb termelékenységből, valamint az olyan alapvető szolgáltatások jobb hozzáférhetőségéből származik, mint például az oktatás és az egészségügy.

Tovább olvasom »
hipernet, mobil, szélessáv, telenor

42 Mbps-ra gyorsít a Telenor

piac-profit.hu

Az eredetileg bejelentett 21 Mbps kétszeresére, 42 Mbps-ra gyorsítja Hipernet szolgáltatását a Telenor. Miután a hálózatfejlesztés keretében 584 bázisállomáson már megtörtént az átállás, a minden eddiginél gyorsabb és nagyobb kapacitású, akár 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító mobil szélessáv a fővárosban és környékén érhető el. Ezzel a Telenor Magyarország rendelkezik jelenleg a legkiterjedtebb HSPA+ hálózattal.

Tovább olvasom »
elnökség, internet, szélessáv

Magyar elnökség: szélessávot minden európainak!

MTI

A magyar soros elnökség jogalkotási prioritásai közé tartozik az európai Digitális Menetrendhez igazodva a szélessávú internet-hozzáférések elterjedésének ösztönzése, amelynek egyik fontos eszköze lesz az Európa egészére kiterjedő rádióspektrum-politikai program megalkotása – erről Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár beszélt, aki a magyar soros EU-elnökség képviseletében munkaebéden tárgyalt a Brit Kereskedelmi Kamara képviselőivel Brüsszelben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint az államtitkár a soros elnökség prioritásait ismertetve jelezte: Magyarország a távközlés területén is a párbeszéd és a konszenzuskeresés útját járja.

Tovább olvasom »
it, szélessáv

Szélessáv: Magyarország a 28. a világon

PP/MTI

Magyarország a 28. azon a listán, amit a szélessávú internetes technológiában vezető szerepet betöltő országokról készített az Oxfordi Egyetem: az első helyen Dél-Korea áll, majd Hong-Kong és Japán következik, míg a 29. helyen Csehország, a harmincadikon pedig Lengyelország és Szlovákia holtversenyben áll. A felmérés szerint a szélessávú szolgáltatások minősége egy év alatt átlagosan 24 százalékkal javultak. A vizsgálatot harmadik alkalommal végezték el 72 ország 239 városában.

Tovább olvasom »
infokommunikació, szélessáv

Párbeszéd indult a kormány terveiről

piacprofit.hu

Infokommunikációs szakmai párbeszéd indult a kormányzat és a piaci szereplők között. A Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára által kezdeményezett július 13-i partnertalálkozón a mobil távközlés frekvenciagazdálkodással összefüggő aktuális kérdéseit tekintették át a minisztériumban.

Tovább olvasom »
mobil, szélessáv

666 ezer magyarnak gyors és mobil

piac-profit.hu

Novemberben az októberi 803 ezerről 865 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma, miközben az egy előfizetőre jutó adatforgalom az októberi 1,56 GB-ról 1,53 GB-ra csökkent – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.

Tovább olvasom »
mobil, szélessáv, telenor

Öt érv a nyugodt internetezéshez

Sajtóközlemény

A mobilinternet az év minden időszakában, szinte bármilyen helyzetben jól jön, hiszen a felgyorsult világban egyre többünknek van szüksége a mozgás szabadságára, ám ezzel egy időben az állandó internet-kapcsolatra is. A mobil szélessáv erre garantált előnyöket nyújt, a Pannon célja pedig, hogy ezeket az előnyöket ügyfelei igényeihez igazítva kínálja.

Tovább olvasom »
invitel, szélessáv

Internet kint és bent

piac-profit.hu

Különleges internet szolgáltatás csomagot kínál az Invitel, Magyarország legnagyobb alternatív telekommunikációs szolgáltatója a tanulóknak. A Diák ADSL csomag épp egy iskolaév idejére biztosít megbízható vezetékes internet-kapcsolatot az inviteles területek bármelyik albérletébe, de az örökmozgók sem maradnak offline: a csomaghoz mobilinternet is rendelhető. Az Invitel nyár közepe óta kínál mobilinternetet előfizetőinek. A Net&Go most, a Diák ADSL-lel lép először a szélesebb nyilvánosság elé.

Tovább olvasom »