széchenyi

agrár széchenyi kártya, széchenyi, új széchenyi terv

211 ezren igényelték, 965 milliárdot kaptak

PP/MTI

A vállalkozásoknak ténylegesen segítséget nyújtó programokra van szükség, és a Széchenyi Kártya ezt biztosítani tudja – hangsúlyozta Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója az országjárásuk tapasztalatait összegezve. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség (VOSZ) valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) helyi szervezetei a Széchenyi Kártyát működtető KA-VOSZ Zrt.-vel közösen minden megyét érintő országjáráson emlékezett meg a 150 ezredik Széchenyi Kártya, valamint az első Agrár Széchenyi Kártya kibocsátásáról, és ismertette a vállalkozásfejlesztési lehetőségeket.

Tovább olvasom »
gazdaságpolitika, növekedés, széchenyi

Új Széchenyi-Terv: a csodás 7000 milliárd

PP/MTI

Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vállalkozóknak és a sajtó képviselőinek Budapesten bemutatta az Új Széchenyi Tervet (ÚSZT) ; a programmal a kormány célja a gazdasági növekedés beindítása, majd erősítése, az ország versenyképességének javítása és a foglalkoztatottság bővítése.

Tovább olvasom »
cafeteria, széchenyi

Új cafeteria elemről döntött a kormány

piacprofit.hu

A Széchenyi Pihenő Kártyát a munkáltatók évi 300 ezer forint értékben adhatják a munkavállalóknak járulékmentesen, kedvező adózással. A kártya alkalmazása a kormány szerint 3-5 éves időtávon belül a belföldi turizmus mintegy 35 százalékos fellendülését eredményezi.

Tovább olvasom »
pályázat, széchenyi

Hogyan jussunk a milliókhoz?

MTI

Szerdától letölthető az Új Széchenyi Terv pályázati kézikönyve -közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A program induló csomagjában 93 pályázat szerepel, 1.100 milliárd forint értékben. 2013-ig összesen 2.000 milliárd forint európai uniós támogatás és további jelentős magyar forrás, valamint pénzügyi eszköz áll rendelkezésre elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások számára.

Tovább olvasom »
2011, gazdaságpolitika, széchenyi

Cséfalvay: “Jövőre egy 150 milliárdos csomagot tervezünk”

piac-profit.hu

A stabil, kiszámítható államháztartás, a vállalkozókat segítő szabályozórendszer, a csökkenő adók és a megfelelő ellenőrzés nem csak a növekedést segíti majd, jelentős fehérítő hatásuk is lesz, mondja prof. Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára, akit az Új Széchenyi Tervről és a hozzá kapcsolódó pályázati lehetőségekről is kérdeztünk.

Tovább olvasom »
hitel, kkv, széchenyi

Töretlen siker a Széchenyi Kártya

MTI

A Széchenyi Kártya átütő siker lett, a KA-VOSZ-on keresztül a termék a magyar kis- és középvállalkozások jelentős részét el tudta érni – mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke hétfőn az érdekképviselettel együttműködő Haller Vállalkozói Hiteliroda átadásán, Budapesten.

Tovább olvasom »
demján, gazdaságpolitika, széchenyi

Demján: Orbán Viktor sem tud újságpapírból eurót csinálni

MTI

Ismét jelentős az érdeklődés a Széchenyi Kártya iránt, ami azt jelzi: a kis- és középvállalkozások (kkv) hitelhez jutása szempontjából életszerű, nem “íróasztalnál kitalált” programról van szó – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön Debrecenben, egy gazdasági fórumon.

Tovább olvasom »
kavosz, széchenyi

“Talpra állhat Széchenyi-kártyával”

PP/MTI

A hazai kisvállalkozások támogatását, talpra állítását szolgálja a Széchenyi Kártya Program kibővítése – hangsúlyozta a kormányszóvivő. A Széchenyi Kártya Program lebonyolításában közreműködő KA-VOSZ ügyfélszolgálatán tartott tájékoztatón Nagy Anna emlékeztetett arra, a hazai vállalkozások gondja, hogy nem rendelkeznek elegendő mozgatható készpénzzel, nincs forrásuk új beruházásra, hiányzik a pályázatokon elnyert támogatáshoz szükséges önerő.

Tovább olvasom »
kkv, széchenyi, támogatás, uniós pénz

A kormány a kkv-k felé iránytja az uniós pénzeket

piac-profit.hu

A kormány határozatában rendelte el, hogy a kis és középvállalkozások forrásellátásának javítása érdekében – az Új Széchenyi terv irányvonalának megfelelően – új pályázatokat kell megjelentetni. A kis- és középvállalkozások részére juttatandó európai uniós források növeléséről szóló1160/2010. (VII. 30.) Kormány határozat a Magyar Közlöny 2010. július 30-i, 125. számában jelent meg.

Tovább olvasom »