széchenyi tőkebefektetési alap

befektetés, kkv finanszírozás, kockázati tőke, széchenyi tőkebefektetési alap

Jönnek az új tőkealapok

kfarkas

Felpezsdülhet a kockázati tőkepiac: a kormány meghosszabbította a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) kihelyezési időszakát, megemelte alaptőkéjét, és két vadonatúj alap is indul összesen 28 milliárd forintnyi keretösszeggel. Dr. Csuhaj Imrével a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Tovább olvasom »
kkv export, kockázati tőke, külpiaci terjeszkedés, széchenyi tőkebefektetési alap

Megéri, mégis ritkán merészkednek külföldre a magyar cégek

piacesprofit.hu

Egy globális felmérés szerint az export tevékenységet folytató vállalatok a belföldi piacon maradó cégekhez képest harmadával nagyobb valószínűséggel növelik nyereségüket. A magyar gazdaság jelentős mértékben épít a külkereskedelemre, a kis- és középvállalkozások jelentős többsége azonban csupán a belföldi piacra koncentrál.

Tovább olvasom »
befektetők, kockázati tőke, széchenyi tőkebefektetési alap

6 tanács, hogyan bánjunk a befektetővel!

piacesprofit.hu

A befektetőkkel történő sikeres kapcsolatépítés nem csupán tőkeemeléshez segíti hozzá a vállalkozást, de egyenes utat jelenthet több évig tartó, kölcsönös előnyökkel járó partnerségek felé is. Azonban addig a pontig még sok buktató vár a vállalkozókra, amelyeket érdemes elkerülni.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kockázati tőke, széchenyi tőkebefektetési alap

Autókereskedőből szerviz – A befektetőnek tetszett az ötlet

piacesprofit.hu

Sikeresen váltott irányt a személygépkocsi-értékesítésről a járműjavításra, szervizre és vizsgáztatásra helyezve a hangsúlyt az Autó-Füred Kft. az elmúlt években. A 23 főt foglalkoztató tiszafüredi társaság talpon maradt, a mezőgazdasági és tehergépjármű szegmensre koncentráló további fejlesztési tervek megvalósításhoz pedig 50 millió forint tőkét vont be a Széchenyi Tőkebefektetési Alaptól.

Tovább olvasom »
befektetés, széchenyi tőkebefektetési alap, tőkealap

Tőkeinjekciót kapott a Mobile Engine

piacesprofit.hu

Kisebbségi tulajdonrész megvásárlásával első lépésben 58 millió forintos tőkeemeléssel, későbbi fejlesztési stádiumokban további 58 millió forinttal segíti a miskolci MobilEngine információtechnológiai cég nemzetközi terjeszkedését a Széchenyi Tőkebefektetési Alap.

Tovább olvasom »
befektetés, kockázati tőke, széchenyi tőkebefektetési alap

IT cégbe szált be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

piacprofit.hu

IT fókuszú cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével – jelentette be az alap közleményben. A tíz éve működő Trinity cégcsoport saját fejlesztésű szoftvereinek megrendelői a pénzügyi és befektetési szektorból, az általa forgalmazott ERP rendszereinek felhasználói pedig elsősorban az ipari termelővállalatokból kerülnek ki.

Tovább olvasom »