széchenyi kártya

hitel, kkv, széchenyi kártya

1800 milliárd forint hitelt kaptak a kkv-k

PP/MTI

A Széchenyi kártya program keretében az elmúlt 15 évben 1841 milliárd forint hitelt helyeztek ki a kis- és középvállalkozásokhoz (kkv), amelyek eddig 343 ezer hiteligénylést nyújtottak be, és 258 ezren már átvették, használják is a kártyát – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a program fennállásának 15. évfordulóján rendezett ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Tovább olvasom »
kavosz, széchenyi kártya, Széchenyi Kártya Program

Sosem látott kedvezmények

piacesprofit.hu

Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, többek között megemelték a Széchenyi Kártya Program egyes hitelkonstrukcióihoz nyújtott kamat- és kezességi díjtámogatás mértékét.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, nhp, növekedési hitelprogram, önerő, széchenyi kártya

Készüljünk a pénzszerzésre!

piacesprofit.hu

Lassan már egy éve az uniós pályázatokra várakozva élnek a hazai vállalkozók, de előbb-utóbb tényleg elindul a pályázati dömping. Ha pályázatokról van szó, nem tekinthetünk el az önerő-finanszírozás problémájától. Akinek nincs elég saját forrása, fel kell készülnie a banki finanszírozás bevonására. Erre általánosan két banki termék tűnik igen alkalmasnak: a Széchenyi Kártya, illetve a 2,5 százalékos MNB NHP. Mindkét területen vannak újdonságok, amelyekről fontos tudni az érintetteknek.

Tovább olvasom »
cafeteria, NGM, széchenyi kártya, szép kártya, turizmus, vendéglátás

Nem nyúlnak a SZÉP kártyához

piacesprofit.hu

A hazai turisztikai forgalom növekedését az elmúlt évben is elsősorban a belföldi vendégforgalom bővülése táplálta, amely mögött egyértelműen a SZÉP Kártya sikere állt, a Nemzetgazdasági Minisztérium ezért nem tervezi a rendszer átalakítását – közölték.

Tovább olvasom »
befektetők, kockázati tőke, környezetvédelem, nhp, növekedési hitelprogram, széchenyi kártya

Honnan szerezzünk pénzt a vállalkozásnak?

piacesprofit.hu

Tőkét vagy hitelt nem könnyű szerezni a magyar vállalkozásoknak, bár a helyzet sokat javult az elmúlt években. Már a növekedési hitelprogram második szakasza pörög, ami keretében több mint elegendő forrás áll rendelkezésére a kisebb cégeknek is, mégsem mindenki kaphat. Honnan szerezzen pénzt ma egy vállalkozás?

Tovább olvasom »
beruházázási hajlandóság, kavosz, kkv hitelezés, krisán lászló, széchenyi kártya, támogatott hitel

Bele kell szokni a hitelfelvételbe

piacesprofit.hu

Még mindig tartanak a legkisebb vállalatok a hitelfelvételtől, de egyre többen ismerik fel – köszönhetően a többféle támogatott konstrukciónak -, hogy nem elérhetetlen, és hasznos lehetőség a banki források bevonása – derült ki egy friss kutatásból. Aki egyszer belekezd, nagyobb eséllyel vág bele újra.

Tovább olvasom »
kavosz, széchenyi kártya, uniós pályázat

Olcsó forrás önerő pótlására

piacesprofit.hu

Júniustól az MKB-nál is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz igényelhető Széchneyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel. A termékkel elsősorban azokat a vállalkozásokat célozzák, amelyek uniós pályázaton forrást nyertek el, de likviditási problémák miatt nem indultak el a projektek.

Tovább olvasom »
agrárkártya, aszálykár, széchenyi kártya

Aszálykár: mihez nyúlhat ilyenkor a gazda?

piacesprofit.hu

Az idén 300-400 milliárd forint közöttire tehető aszálykár, és az emiatt jelentősen – 40-50 százalékkal – zsugorodó takarmánytermelés jelentősen csökkenti a gazdák jövedelmét és növeli hiteligényüket. Részben ez is közrejátszhat abban, hogy nő az érdeklődés az agrártermelők likviditási helyzetét javító agrárkártyák iránt – ahogy a TakarékBank tapasztalja.

Tovább olvasom »
interjú, kavosz, kkv hitel, krisán lászló, széchenyi kártya

Itt vannak a túlélőcsomagok

Sebők Orsolya

Új termékekkel bővül a KAVOSZ Széchenyi Kártya Programja. A Támogatást Megelőlegező Hitel és az Önerő Kiegészítő konstrukció célja, hogy a kis- és középvállalatok minél szélesebb köre jusson uniós forráshoz. A hazai gazdaság fejlődése és a kisvállalkozások túlélése szempontjából is kulcskérdés, hogy a még szabad források jól hasznosuljanak.

Tovább olvasom »